Aanpak pestgedrag onder meisjes

'Meidenvenijn is niet fijn!' is een anti-pestmethode om (zorgwekkend) pestgedrag onder meisjes op een positieve en effectieve manier aan te pakken. De methode is voornamelijk gericht op meisjes omdat het onderlinge pestgedrag van meisjes zich meestal afspeelt onder de oppervlakte en daardoor lastiger aan te pakken is.

De methode richt zich niet alleen op het gepeste kind, maar ook op alle klasgenoten (ook jongens dus), leerkrachten en ouders. Deze brede aanpak wordt vanuit de overheid geadviseerd. Met de anti-pestmethode pak je (zorgwekkend) pestgedrag onder meiden op een positieve en effectieve manier aan.

Beter sfeer in de groep
Wij vinden dat ieder kind recht heeft op onderwijs in een veilige leefomgeving. Daarom dragen wij bij aan deze lesmethode. 'Meidenvenijn is niet fijn!' zorgt veelal voor een betere sfeer in de groep. Dit is iets wat Kinderpostzegels heel erg belangrijk vindt. Wij gunnen elk kind een veilig omgeving waarin het kind zich kan ontwikkelen. Dit kan met dit project, dat wij samen met Cycloop hebben ontwikkeld.

Lees meer over de anti-pestmethode Meidenvenijn is niet fijn! op de website over de methode. 

Steun voor kinderen in Nederland
Kinderpostzegels steunt projecten in Nederland die kinderen helpen in het onderwijs, zoals kinderen die gepest worden of niet goed mee kunnen komen op school. Daarnaast helpen we kinderen met het verwerken van trauma's, door ze verschillende therapie├źn aan te bieden. Tenslotte helpen wij kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Bekijk alle projecten in Nederland die wij steunen.