Bent u gebeld door Kinderpostzegels?

Bent u gebeld door Kinderpostzegels via nummer 071-2020090 of 071-2206002?
 
Met de verkoop van kinderpostzegels en andere artikelen wil Kinderpostzegels graag zoveel mogelijk kwetsbare kinderen helpen. Maar de basisschoolkinderen kunnen niet elke dag langs u deur komen. Daarom bellen wij mensen ook met het verzoek om donateur te worden. Onderdeel van ons programma Veerkracht is steun voor de kinderen in de vrouwenopvang. Dat is hard nodig, vandaar dat wij mensen vragen om donateur te worden.
 

Het zal je maar gebeuren

Stelt u zich eens voor. Je bent 4 jaar oud en je moeder vlucht plotseling met jou het huis uit omdat zij wordt mishandeld door je vader. Het overkomt jaarlijks meer dan 8.500 kinderen in Nederland.

Al veel meegemaakt

Deze kinderen worden vaak opgevangen in de vrouwenopvang. Ze zijn getuige - of zelfs slachtoffer - van huiselijk geweld en mishandeling. Samen met hun moeder zijn deze kinderen gevlucht uit een situatie van bedreiging en ernstig geweld.

Ver weg van vriendjes

Om veiligheidsredenen hebben zij meestal geen contact meer met klasgenootjes, vriendjes of opa en oma. Vaak schamen ze zich voor hun situatie, en nodigen ze nieuwe vriendjes - als ze die al hebben - niet uit.

Weinig geregeld

In de opvang is vaak weinig geregeld voor de kinderen. Hulp is primair gericht op de moeder. Plekken waar een kind zich terug kan trekken, ruimte om te spelen, of zelfs toegang tot internet, het is vaak niet aanwezig. Kinderpostzegels probeert hier iets aan te doen.