Boaz (10): "Later als ik profvoetballer ben..."

Boaz (10) woont sinds enkele weken samen met zijn moeder en zusje Romy (2) in een vrouwenopvang. Hij weet niet precies waarom hij niet meer thuis kon wonen. “Mijn vader was wel heel streng. Ook was mijn vader altijd boos op ons en op mijn moeder. Hier is het beter”, zegt hij.

Op de vraag of hij het jammer vindt dat hij geen social media mag gebruiken, reageert hij: “Nee hoor. Ik heb toch geen eigen telefoon. Ik zit veel op fortnite, dat mag wel. En verder speel ik met mijn vriend die hier ook met zijn moeder woont.”

Boaz droomt ervan om voetballer te worden. “Ik ben erg goed en als je goed bent, word je rijk en beroemd. Ik wil net zo beroemd worden als Hakim Ziyech. Hij voetbalt bij Ajax en verdient heel veel geld.” Hoelang hij hier nog blijft wonen, weet hij niet. “Ik vind het hier wel leuk. Er zijn veel mensen en we eten altijd samen. Mijn moeder is hier niet meer bang. Ze heeft hier in huis veel vriendinnen en ze lacht weer. Dat is goed”, vindt Boaz.

Ook gaat hij graag naar ‘kinderwerk’. Daar worden alle kinderen die in het huis wonen na schooltijd opgevangen. Ze doen spelletjes of gaan onder begeleiding naar buiten.

*Vanwege privacy is de naam in dit verhaal gefingeerd.