Vacature communicatiemedewerker online

Stichting Kinderpostzegels geeft kinderen in binnen- en buitenland kansen op een betere toekomst. Met onze projecten stimuleren we gelijke ontwikkelingskansen voor ieder kind. Stichting Kinderpostzegels is bekend van de Kinderpostzegelactie, een oer-Hollandse traditie waarbij kinderen sinds 1949 de straat op gaan om producten te verkopen voor kinderen die het moeilijk hebben. Nu is Stichting Kinderpostzegels een hooggewaardeerde NGO met 35 vaste medewerkers, vele partners en € 15 miljoen inkomsten. In 2021 zijn we een nieuwe weg ingeslagen met uitdagende, bredere doelstellingen voor positionering, fondsenwerving, verkoopactiviteiten en kinderparticipatie.

Communicatiemedewerker online

36 uur per week

Ken jij de ins & outs van social media? Zie jij daar kansen voor Kinderpostzegels en kun je ze ook pakken? We zoeken iemand die onze social media gaat aanjagen! Weet jij de juiste weg om verbinding te maken met ons publiek? Kun jij de soms complexe werkelijkheid van onze projecten vertalen naar een rake post? En krijg jij mensen mee in je enthousiasme?

Wat ga je verder doen?

 • Ontwikkelen en uitvoeren social mediastrategie;
 • Community building;
 • Verhalen vertellen over onze projecten;
 • Intern de mogelijkheden en waarde van social media laten zien;
 • Beheer van onze website;
 • Content bedenken, maken en plaatsen;
 • Pakkende teksten schrijven (graag correct gespeld!);
 • Samenwerken met externe bureaus.

Gevraagde kennis en ervaring

 • Bij voorkeur een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau, op het gebied van marketing, media & entertainment of soortgelijk;
 • 2 a 3 jaar werkervaring, liefst ook iets met socials;
 • Je bent creatief, proactief, op de hoogte van trends, oplossingsgericht, snel en analytisch;
 • Je bent handig met diverse tools, zoals Google Analytics, Adobe, SEO, en Online Advertising.

Wat bieden wij jou?

Het betreft een aanstelling voor 36 uur per week, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren bestaat daarna de mogelijkheid tot een vast dienstverband. Inschaling van het salaris vindt plaats volgens schaal 8 van de CAO Jeugdzorg (afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen € 2.403 en € 3.569 op basis van 36 uur p/w). De CAO Jeugdzorg kent ook ruimhartige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een uitstekende pensioenregeling en een eindejaarsuitkering. De standplaats voor deze functie is Leiden.

Procedure

We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk zondag 5 december via ons online sollicitatieformulier. Kandidaten die worden geselecteerd voor de tweede gespreksronde krijgen een assessment aangeboden. Het resultaat van dit assessment wordt als input gebruikt voor het tweede gesprek, waarbij je ook een casus presenteert. Het kunnen overleggen van minimaal twee referenties en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maken tevens onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.

Meer weten of solliciteren?

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Reineke Commandeur, Teamleider Communicatie a.i, via [email protected]. Heb je vragen over de procedure, dan kun je contact opnemen met Kim van Leeuwen, HR Adviseur, via 071-5259838. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.