Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis

Het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis heeft in de eerste fase van de coronacrisis, van april tot en met juni 2020, ruim 30.000 kinderen ondersteund.

Kinderen die wonen in een gezin met een jeugdbeschermingsmaatregel, in de opvang, een pleeggezin of tehuis, moesten door de corona maatregelen 24 uur per dag en 7 dagen per week in hun kwetsbare t(e)huissituatie verblijven. Professionals die contact met deze kinderen en gezinnen hebben, bestelden samen met de kinderen materialen bij webshops zoals bol.com om in deze crisissituatie toch aan leren en ontspannen toe te komen. Het crisisfonds verstrekt hiervoor vouchers. 

Zomervakantie

In de zomervakantie zitten veel kinderen weer weken lang thuis. Hulpverleners geven aan dat er onder de kinderen een sterke behoefte is aan “normale” en ontspannende activiteiten, met het gezin, in de buurt maar ook via dagjes uit of een weekje weg.

Voor het crisisfonds betekent dit dat het doelaccent in de komende maanden verandert van “noodhulp om thuis te leren of ontspannen” naar “ondersteuning om kwetsbare kinderen deze bijzondere zomer door te helpen”. En dat we bij ons middel het accent verschuiven van “vouchers voor spullen” naar “het mogelijk maken van ervaringen”. Naast het aanbod voor vouchers voor ontspanningsmaterialen of uitjes, worden er door ons en onze partners dan ook uitjes, kampen en activiteitendagen georganiseerd.

Met dit aanbod hoopt het crisisfonds ruim 11.000 kwetsbare kinderen te ondersteunen in deze zomervakantie met ontspannende ervaringen maar ook via een positief contactmoment met hulpverleners in hun eigen gemeente en omgeving.

Het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis is een gezamenlijk initiatief van Augeo Foundation, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Het Vergeten Kind.