Door kinderen

Kinderpostzegelactie

Kinderpostzegelactie 2020: 23 september tot en met 30 september.

 

Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere producten te verkopen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn.

Ruim 160.000 kinderen (dat is meer dan drie keer de Amsterdam Arena gevuld!) uit de hoogste groepen van het basisonderwijs leren op deze manier om iets over te hebben voor een ander.

Wat de kinderen doen

Doe mee

Léon, leerkracht KC de Kloostertuin

"Als school vinden we het belangrijk dat onze leerlingen actief een steentje bijdragen aan de maatschappij; voor kinderen, door kinderen."

Arnold, leerkracht OBS de Klimroos

"De Kinderpostzegelactie maakt mijn leerlingen ervan bewust hoe goed zij het hier hebben en het zorgt ervoor dat ze extra gestimuleerd worden om een zo hoog mogelijke opbrengst te behalen."

Bianca, leerkracht de Sparrenbosschool in Bennebroek

"Wat zijn de kinderen enorm geënthousiasmeerd door de actie. Super leuk! En daar waar wij leerkrachten vroeger dachten: Oh nee die postzegels, denken we nu: Oh leuk, de actie!"

Diane, leerkracht Ludgerusschool

"De kinderen leren zich inzetten voor andere kinderen die het niet zo goed hebben als zij."