Gebruik Persoonsgegevens Kids

Welkom! Goed dat je ons Gebruik Persoonsgegevens (privacystatement) leest, dat betekent namelijk dat jij privacy net zo belangrijk vindt als wij. Wij hebben met veel aandacht dit privacystatement voor je opgesteld zodat voor jou duidelijk is wat er met je gegevens gebeurt als je onze app (De Kinderpostzegel bestel-app) gebruikt.

Wie zijn wij? (Wij zijn de “Verantwoordelijke”)

Stichting Kinderpostzegels Nederland
Schipholweg 97
2316 XA Leiden

Wij zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41167934
Je kan ons bellen op: 071 525 98 25
Of een email sturen naar: info@kinderpostzegels.nl
Je kan ons zelfs faxen op nummer: (071) 513 01 47
ANBI / RSIN / Fiscaalnummer: 0096.52.668

Wij zijn de stichting die ieder jaar de Kinderpostzegelactie organiseert. Hiervoor kan je onze Bestel-app gebruiken.

Wie ben jij? (Jij bent de “Betrokkene”)
We hopen dat je dit privacystatement leest omdat je gaat inloggen op www.missie2018.nl of de bestel-app gaat installeren op je mobiele toestel (je telefoon of een tablet). Of misschien heb je de bestel-app al geïnstalleerd en zie je dit privacystatement. In de bestel-app kan je dit privacystatement vinden door in het uitlegscherm te kiezen voor “over de app”. Daar staat ook dit privacystatement.

Als dit zo is, dan gaat dit privacystatement over jouw persoonsgegevens. Voor het gemak gebruiken we het woord “gegevens” als we het over jouw persoonsgegevens hebben. Volgens de wet heet jij in deze situatie een “betrokkene”.

Wat zijn persoonsgegevens?
Persoonsgegevens zijn stukjes informatie waardoor andere mensen kunnen zien of begrijpen dat het over jou gaat. Bijvoorbeeld als je een voornaam en achternaam invult op een website-formulier, dan begrijpt de persoon die dit formulier ontvangt en leest dat jij het formulier hebt ingevuld. Als jij bijvoorbeeld alleen je huisnummer en de straat waarin je woont invult en daarbij je leeftijd, dan is het nog steeds mogelijk voor de ontvanger van het formulier om te begrijpen dat jij het bent. Hoe dan? Omdat het niet zo moeilijk is om erachter te komen dat jij het enige kind van die leeftijd bent die in jouw huis woont. Als je geen tweeling bent natuurlijk.

Alle informatie die over jou gaat, wordt in de wet beschermd. Deze bescherming is bedoeld om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van informatie over jou, om te voorkomen dat iemand anders net gaat doen alsof hij jou is en om te zorgen dat anderen eerlijk met je omgaan.

Als je deze Bestel-app gebruikt, krijgen wij informatie over jou. In dit privacystatement leggen we je uit welke informatie dit is en wat we er mee doen.

Belangrijke informatie voordat je de app installeert of inlogt op www.missie2018.nl
Jij wilt inloggen op de missie-pagina of de app waarschijnlijk installeren omdat je ons gaat helpen bij de Kinderpostzegelactie. Daar zijn we erg blij mee!

Wij vragen namelijk elk jaar aan 7de en 8ste groepers, of kinderen in de bovenbouw om ons te helpen. Dit betekent automatisch dat je nog geen 16 jaar bent.

Volgens de wet die jouw gegevens beschermt, moeten wij toestemming krijgen van je wettelijke vertegenwoordigers (degene die voor je zorgen) voordat je de app gaat gebruiken.
Voor het inloggen op www.missie2018.nl is die toestemming niet nodig.

Voor het installeren van de app heb je daarom op school een brief gekregen om mee naar huis te nemen. We hopen dat je deze brief hebt laten lezen en dat je toestemming hebt om de bestel-app te installeren. Als dit nog niet het geval is, vraag eerst toestemming en praat over je wens om de bestel-app te gebruiken. Als iemand nog vragen heeft dan kunnen ze ons bellen of mailen, onze gegevens staan hierboven.

Je mag deze bestel-app niet installeren als je wettelijke vertegenwoordiger (ouders, stiefouders, voogd of iemand anders waar je toestemming aan vraagt als dat nodig is) het niet goed vindt, er niet vanaf weet of geen toestemming heeft gegeven. Dat is geen drama, want je kan ons dan nog steeds helpen! Je gebruikt dan ons papieren formulier bij het opnemen van de bestellingen.

En het kan natuurlijk ook gebeuren dat je dacht dat het mocht, maar dat dit niet zo is. Ook geen probleem. Je kan de bestel-app gewoon weer van je telefoon halen en dan gebruik je het papieren formulier.

Welke gegevens verzamelen wij?
Als je inlogt op www.missie2018.nl of de bestel-app installeert en gaat gebruiken dan verzamelen wij gegevens over je. Niet alle gegevens zijn persoonsgegevens, maar we vinden het belangrijk dat je begrijpt welke gegevens wij als verzameling van jou kunnen hebben.

Na het invoeren van je Special Agent-code, vragen we je een nickname in te vullen, een soort bijnaam. Het hoeft dus niet je echte naam te zijn. Deze naam slaan we op zodat je leerkracht kan volgen wat er in de klas gebeurt en eventueel kan handelen als hij of zij denkt dat er iets fout gaat. Kinderpostzegels doet verder niets met jouw nickname.

Hieronder geven we een overzicht van welke gegevens we verzamelen.

Wij vragen je om bepaalde gegevens in te vullen. Al deze gegevens zijn nodig om de bestel-app te kunnen gebruiken of in te loggen op www.missie2018.nl. Je computer, tablet of mobiele toestel kan ook zelf gegevens met ons uitwisselen. Via je browserinstellingen of je instellingen op je mobiele toestel (je telefoon of tablet) kan je zelf bepalen welke gegevens met ons worden gedeeld.

Hier volgt een overzicht van de gegevens die we van je verzamelen:

Bij het installeren van de bestel-app
Als je de app downloadt ga je akkoord met de voorwaarden van de app-store. Waarschijnlijk heb je dat al een tijd geleden gedaan toen je voor het eerst een app ging downloaden. Daar hebben wij verder niets mee te maken. Welke gegevens er vanuit de store worden vastgelegd op het moment dat je de app downloadt kun je lezen in de privacystatements van de stores. Nogmaals, daar hebben wij verder niets mee te maken. Wij kunnen geen gegevens opvragen of verzamelen die door de stores bij het downloaden zijn opgeslagen.

Voordat je met de app bestellingen kan opnemen, vragen we je om je aan te melden. Daarbij vragen we je ook om gegevens.

Bij het aanmelden en het gebruiken van de app

  • Plaats van je school;
  • De naam van je school;
  • De naam van je groep;
  • Je code, dat is de Special Agent-code die je in de klas hebt gekregen;
  • Je nickname, maar dit hoeft niet je echte naam te zijn;
  • De velden die je invult per bestelling. Dit zijn gegevens over en van andere mensen, maar ook die gegevens zeggen iets over jou, waar je bent geweest, wie je hebt gesproken, hoeveel bestellingen je hebt opgenomen, hoeveel postzegels of andere producten je hebt verkocht.

Inloggen op www.missie2018.nl

Als je inlogt op deze website doe je dat met:

  • Plaats van je school;
  • De naam van je school;
  • De naam van je groep;
  • Je code, dat is de Special Agent-code die je in de klas hebt gekregen;
  • Wanneer je je nickname hebt ingevuld op de bestel-app verschijnt je nickname bovenaan je persoonlijke pagina

Als je iemand via je eigen webshop uitnodigt om bij jou een bestelling te doen, vul je je eigen naam in en het e-mailadres van degene die je vraagt om bij jou te komen shoppen. Wij verzamelen deze gegevens niet. Met jouw mail wordt je Special Agent-code meegestuurd, zodat wanneer er bij jou besteld wordt dit bij jouw opbrengst erbij opgeteld wordt.

Wij weten al hoeveel kinderen er in een groep van een bepaalde school zitten. Dat heeft je school namelijk aan ons doorgegeven. Deze informatie komt automatisch in ons systeem bij jouw gegevens erbij. Zoals je hierna zult lezen, kunnen we zo berekenen welke groep het schoolreisje heeft gewonnen.

Bij ons in de database zien wij je school, groepsnaam, je Special Agent-code en het aantal bestellingen.

Wij gebruiken een programma met de naam Google Analytics for Firebase. Door dit programma kunnen wij zien hoe vaak geïnstalleerde en gebruikte apps worden gebruikt, op welke tijdstippen, op welke locaties en hoe lang. Wij gebruiken ook een programma met de naam Crashlytics and Answers Metrics voor het volgen of de app problemen geeft en hoe vaak die problemen zich voor doen. Beide programma’s verzamelen alleen anonieme gegevens die we niet terug kunnen herleiden naar jou of jouw toestel. Deze gegevens worden dus wel met ons gedeeld, maar we zien niet dat jij de app gebruiker bent.

Als je ons mailt, belt, schrijft of faxt

  • De gegevens die je dan aan ons geeft.

Wat doen wij met je gegevens?

We verzamelen je gegevens niet zomaar. We verzamelen de gegevens om er het volgende mee te doen:
 

Ervoor te zorgen dat jij de bestel-app, www.missie2018.nl en alle functies kunt gebruiken.

  1. Voor verschillende functies in de app en op de website is het nodig om gegevens te bewaren. Bijvoorbeeld om bij te houden welke batches je hebt verdiend.
     
  2. De bestellingen te kunnen leveren (alleen bestel-app)

De gegevens die je invult over een bestelling gebruiken we om de bestellingen te kunnen leveren, maar ook om bijvoorbeeld per email de bestelling te bevestigen of om een email met een link naar een betaalmogelijkheid te sturen aan de besteller.

  1. Ervoor te zorgen dat op jouw mobiele toestel, tablet of computer ook jouw gegevens zichtbaar zijn en blijven.

Als je opnieuw de app opent of de website, dan is het natuurlijk fijn als je niet nog een keer je gegevens moet invullen. Ook is het fijn dat we alle bestellingen die jij voor ons hebt opgenomen bij elkaar optellen, ook al is je batterij leeg geweest of heb je de app gesloten. Daarom bewaren wij je gegevens.

  1. Analyses uit te voeren op het gebruik van de app en de website om meer inzicht te krijgen in de werking.

We zijn natuurlijk onwijs nieuwsgierig of de app en website makkelijker en leuker is om te gebruiken dan het bestelformulier. Daarom gebruiken we je gegevens en kunnen wij via een programma met de naam Google Analytics for Firebase, zien hoe vaak de app of de website worden gebruikt, op welke tijdstippen, op welke locaties en hoe lang. Ook kunnen we via een programma met de naam Crashlytics and Answers Metrics volgen of de app of website problemen geeft en hoe vaak die problemen zich voor doen. Beide programma’s verzamelen alleen anonieme gegevens die we niet terug kunnen herleiden naar jou of jouw toestel. Wil je precies weten welke gegevens worden verzameld, kijk dan hier https://support.google.com/firebase/answer/6317485 voor Firebase en hier https://docs.fabric.io/android/answers/answers-metrics.html voor Crashlytics. Via je mobiele toestel kan je zelf het delen van deze gegevens door je toestel aan of uit zetten.

  1. Om te bepalen of jouw groep het schoolreisje heeft gewonnen.

De groep met het hoogste gemiddelde aantal bestellingen per kind gaat op schoolreisje naar Duinrell! Dit betekent natuurlijk wel dat we alle bestellingen moeten tellen en moeten weten hoe je groep heet en hoeveel kinderen er in die groep zijn. Daarom verzamelen we deze gegevens. Natuurlijk tellen we daar ook de bestellingen bij op die op een gewoon bestelformulier zijn gedaan. Iedereen die ons helpt telt mee!

Heb je vragen of opmerkingen over ons gebruik van je gegevens?

Dit privacystatement gaat nog steeds over jouw gegevens. Jij hebt daarom zelf invloed op wat wij met je gegevens mogen doen. Je hebt een recht van inzage, rectificatie, wissing, beperking van ons gebruik van je gegevens, je kunt in sommige gevallen bezwaar maken tegen het gebruik van je gegevens en je hebt het recht op overdraagbaarheid van je gegevens.

Je kan ervanuit gaan dat wij direct over jou geen gegevens hebben. We hebben namelijk alleen tijdelijk je nickname in ons systeem staan en je Special Agent-code die je via je leerkracht van ons hebt gekregen. Maar dit nummer wordt elk jaar weer opnieuw gebruikt voor de volgende kinderen die dan in jouw groep zitten en meedoen met de Kinderpostzegelactie. Het is dus voor ons binnen ons computersysteem onmogelijk, om erachter te komen welke gegevens over jou als persoon gaan, als je ook een goede nickname hebt gebruikt. Wij weten ook niet welke Special Agent-code jij hebt. Dat weten alleen jij en jouw leerkracht.

Omdat wij dus geen persoonsgegevens van jou opslaan waardoor wij weten dat het over jou gaat, heeft het dus ook geen zin als je een beroep doet op jouw recht van inzage, rectificatie, wissing, beperking van gebruik of overdraagbaarheid van jouw gegevens. Toch moeten wij je volgens de wet op die rechten wijzen, daarom het volgende:

Je mag ons wel vragen (zie hierboven voor onze contactgegevens) welke persoonsgegevens we van je verwerken. Binnen de spelregels van de wet geven wij je hier een antwoord op. Je hebt ook een recht van correctie of verwijdering van je gegevens. Dit kan je voor een groot deel zelf beheren via je profiel en instellingen van je browser of mobiele toestel. Als wij je toestemming hebben gevraagd om gegevens van je te gebruiken, dan kan je deze toestemming altijd intrekken. Dit heeft geen invloed op het gebruik van je gegevens voor het moment van intrekking van je toestemming. Dus als je de app verwijdert, omdat je geen toestemming meer hebt om de app te gebruiken dan gebruiken we nog wel de gegevens van je bestellingen die je met de app hebt gedaan. Ook tellen die bestellingen nog steeds mee om het schoolreisje te kunnen winnen.

Je hebt ook een recht van verzet tegen het gebruik van je gegevens voor direct marketingdoeleinden. Al zullen we dat met jou niet doen. Ook kan je vragen of wij je gegevens in een machineleesbaar en interoperabel formaat aan jou of een andere partij geven. Bijvoorbeeld omdat je je gegevens wilt meenemen. We kunnen zelf ook niet bedenken hoe dat werkt en waarom je dat zou vragen. Maar goed, het staat in de wet, dus we vertellen het aan je en we zullen dit verzoek serieus behandelen. We horen graag van je als je bepaalde rechten wilt uitoefenen. Je kan ons op de hierboven gemelde contactgegevens bereiken. Mocht je het idee hebben dat we niet rechtmatig omgaan met je gegevens dan kun je contact met ons opnemen, of als dat niet helpt een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Delen wij je gegevens met anderen?
Ja, we delen je gegevens. Deze bestel-app en de website hebben we niet zelf ontwikkeld. Zo technisch zijn we nou ook weer niet. Ook het beheer en de ondersteuning van deze app en de website doen wij niet zelf. We worden hierbij geholpen door twee bedrijven die daardoor automatisch, en alleen met dat doel, ook jouw gegevens verwerken. Deze bedrijven zijn de ontwikkelaar van de app, de bouwer van de website en een ict-bedrijf dat ervoor zorgt dat wij de gegevens uit de app kunnen lezen. Deze twee bedrijven die ons hierbij helpen, werken op onze instructie. Wij hebben met deze bedrijven verwerkersovereenkomsten gesloten.

Uitsluitend indien wij hiertoe wettelijk verplicht zijn, worden je persoonsgegevens verstrekt aan toezichthouders, andere partijen of personen of autoriteiten.

Persoonsgegevens kunnen ook worden doorgegeven aan partijen in landen buiten de Europese Economische Ruimte. Dat is Europa en nog een paar landen. Voor zover wij weten doen wij dit op dit moment niet. Volgens de wet die je gegevens beschermt is het prima als je gegevens binnen Europa worden gebruikt, maar buiten Europa vinden we dit niet zo’n goed idee omdat we dan niet zeker weten dat dit veilig is voor jou. Als wij dus jouw gegevens buiten de Europese Economische Ruimte opslaan, bewaren of er iets anders mee doen dan sluiten we een extra overeenkomst af met de partij die daar de gegevens bewaart of gebruikt om jouw gegevens te beschermen.

Zijn je gegevens veilig bij ons?
We vinden de beveiliging van je persoonsgegevens belangrijk. We hebben daarom passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Dat klinkt een beetje vaag, maar het betekent dat tijdens het gebruik van de app en alle functionaliteiten er altijd sprake is van een beveiligde (SSL-) verbinding, en dat we een privacybeleid hebben waarin staat wie er wanneer bij jouw gegevens kan en waarom en dat we back-ups maken van bestanden, op tijd updates installeren en antivirusprogramma’s gebruiken.

Hoe lang gebruiken we je gegevens?
Zo lang als jij de gegevens beschikbaar houdt voor ons. We bewaren je gegevens zolang als nodig is voor de doeleinden waarvoor we de gegevens hebben verzameld. Dus als jij de app de-installeert dan betekent dit niet dat al je gegevens bij ons weg zijn. We gaan er namelijk vanuit dat het de-installeren van de app niet automatisch betekent dat je je gegevens wilt verwijderen. Ook mogen we je gegevens over bestellingen die al zijn gedaan met de app nog gebruiken. Het is automatisch zo dat na 1 jaar na een Kinderpostzegelactie wij alleen nog gegevens hebben die gaan over een hele school of een hele groep en het aantal bestellingen. Je nickname slaan wij verder niet op en verdwijnt na de actie. Alleen je Special Agent-code bewaren wij.

Wijzigingen van dit privacystatement
Alles in het leven is veranderlijk. Ook ons privacystatement. Als we een grote wijziging aanbrengen in dit privacystatement die van belangrijke invloed is op jouw rechten of op de toestemming die je ons hebt gegeven, dan zullen wij proberen (als dat kan) om je hier persoonlijk over te informeren. Je kan in ieder geval zien aan het kenmerk en de datum van dit privacystatement of dit ook de versie is die jij eerder hebt gelezen.

Privacystatement voor gebruikers van bestel-app en missie-pagina, versie 2, juni 2018