Het verhaal van Tiemketa (62)

Tiemketa (62) was zelf ooit kindbruid, ze wil dit voor haar kleinkinderen voorkomen.

Dit is het verhaal van Tiemketa (62) die zelf kindbruid is geweest. Tijdens de gesprekken met iemand van Her Choice, kwam ze erachter dat ze haar eigen levensverhaal kan gebruiken om andere kinderen / meisjes te behoeden voor een huwelijk op jonge leeftijd.

" Ik was 15 jaar toen mijn ouders besloten om mij uit te huwelijken aan een rijkere man. Ik moest toen ook verhuizen naar het huis van mijn man en zijn familie, in een ander dorp. Toen ik bij dit huis aankwam, kwam ik er pas achter dat ik getrouwd was met een man van 60 die al een vrouw en kinderen had. Ik ondervond zoveel moeilijkheden, op seksueel gebied bijvoorbeeld en ook het feit dat ik geen vrijheid had, het was alsof ik in een gevangenis leefde. Ik heb met mijn man 6 kinderen gekregen, geen van mijn kinderen kreeg de mogelijkheid om naar school te gaan. Dit weigerde mijn man. Ze moesten werken op de boerderij en voor de dieren zorgen. Toen mijn man stierf werd ik gedwongen om met zijn jongere broer te trouwen, die blind is, ik ben verantwoordelijk voor zijn verzorging. Ik zou zo graag terug in de tijd willen gaan om mijn kinderen een ander leven te geven, maar dat kan niet. Wat ik wel kan doen is vechten tegen kindhuwelijken, voor mijn kleinkinderen."  Tiemketa (62)