Jeugdeducatiefonds

Ontwikkeling voor álle kinderen

Te veel kinderen in Nederland groeien op in armoede en lopen daardoor op jonge leeftijd een achterstand op die hun hele leven gevolgen kan hebben. Wij vinden dat geld geen beperking mag zijn om mee te doen op school. Samen met het Jeugdeducatiefonds ondersteunen wij die groep kinderen in het basisonderwijs. Zodat ieder kind de kans krijgt om zich positief te ontwikkelen. 

Steuntje in de rug
Het Jeugdeducatiefonds werkt samen met docenten en schoolleiding uit het basisonderwijs. De juf en de meester weten als geen ander waar hun leerlingen behoefte aan hebben en zij kunnen een verzoek voor ondersteuning indienen. Dat kan zijn voor de aanschaf van een laptop of bijvoorbeeld een fiets, maar ook voor huiswerkbegeleiding, een cultureel uitje met de klas, een project over gezonde voeding of sportactiviteiten.

Toekomstperspectief vergroten
Als kinderen mee kunnen doen op school vergroot dat hun gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde. En als ze hun talenten kunnen ontwikkelen, vergroot dat de kans op een actief, gelukkig leven met een inkomen waarbij de kans op armoede verkleint. Elk kind verdient die kans!

Wat doen wij?
Kinderpostzegels is vanaf de oprichting betrokken bij het Jeugdeducatiefonds. We hebben al duizenden kinderen kunnen helpen. Samen zetten we ons in voor kinderen die extra steun nodig hebben. Help je mee?

"Een heel goed initiatief. De vinger op de zere plek. Helaas noodzakelijk om de ontwikkelingskansen van sommige kinderen te verbeteren."

Alex Bakker – directeur Basisschool De Kinderboom Amsterdam

 

Meer informatie op Jeugdeducatiefonds.nl