Kamer voor een Kind

Ieder pleegkind heeft een eigen kamer nodig om tot rust te komen. Kinderpostzegels en haar partners helpen pleegouders hierbij met een Kamer voor een Kind.

"Soms maken kinderen thuis nare en onveilige situaties mee, dat het voor hen beter is in een pleeggezin te wonen. Ook kinderen waarvan de ouders (tijdelijk) niet in staat zijn goed voor ze te zorgen, worden opgevangen in een pleeggezin. "


In Nederland zijn 16.717 pleeggezinnen die deze kinderen liefdevol opvangen, ook al hebben ze eigenlijk geen kamer over. Om meer kinderen een thuis te bieden, is er een verbouwing nodig bij het pleeggezin. Kinderpostzegels helpt pleegouders hierbij. 

Een eigen kamer is voor deze kinderen namelijk heel belangrijk. Een plek voor jezelf om tot rust te komen of om je huiswerk te maken. Kinderpostzegels ondersteunt, samen met andere fondsen, pleeggezinnen om extra kamers voor pleegkinderen te realiseren. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een dakkapel of dakraam, of door de aanschaf van een bed en kasten. Want ieder (pleeg)kind verdient een eigen kamer.