Kinderpostzegelactie

Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere leuke producten te verkopen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn.

Stichting Kinderpostzegels
De missie van Stichting Kinderpostzegels is helder: we geven kinderen kansen op een betere toekomst. Kinderen zitten barstensvol energie, maar zijn tegelijk kwetsbaar. Hoe mooi zou het zijn als ieder kind het beste uit zichzelf kan halen? Dat het niet uitmaakt in welke situatie, plaats of omstandigheden het opgroeit... Lees meer over Stichting Kinderpostzegels.

De kinderpostzegelactie
Vanaf woensdag 26 september t/m 3 oktober 2018 was het weer zover: de Kinderpostzegelactie. Ruim 160.000 kinderen uit groep 7 en 8 gingen dit jaar langs de deuren. Hun missie: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis. De Kinderpostzegelactie heeft dit jaar maar liefst € 9.401.715 euro opgebracht. Het succes van de Kinderpostzegelactie dit jaar is mede te danken aan het vernieuwde assortiment en de bestel-app waarmee kinderen bestellingen konden plaatsen. Met de app wordt leerkrachten tijd uit handen genomen. En als Missie-coach van de actie van dit jaar had de bekende Youtuber Dylan Haegens niet alleen de eer om dit mooie bedrag, maar ook om Buddy Vedder als geheime Minister van Kinderpostzegels 2018 bekend te maken. Inmiddels zijn ook de vijftig winnaars bekend van een schoolreis naar Duinrell

Een goed thuis
De opbrengst van de Kinderpostzegelactie gaat naar diverse goede doelen die aansluiten bij het thema ‘Een goed thuis voor ieder kind’. Wij steunden bijvoorbeeld Andrea, een van onze kindambassadeurs. Zij kon moeilijk meekomen in de klas, maar er was thuis geen geld beschikbaar om haar te ondersteunen. Nu krijgt Andrea een gelijke kans. Bekijk ook de andere verhalen van kinderen om te zien wat wij voor hen hebben betekend.

De Fabeltjeskrant op Kinderpostzegels
Dit jaar stonden de bekende personages van De Fabeltjeskrant op de zegels! Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van deze iconische televisieserie habben wij een ereplekje voor Meneer de Uil, Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar op de Kinderpostzegels dit jaar. 

Lokaal Besteden. 
Scholen konden dit jaar voor het eerst kiezen om een deel van de opbrengst te besteden aan een project bij hun in de buurt, of zelfs aan kinderen van hun eigen school. Lees meer over Lokaal Besteden

Bedrijvenactie
Sinds vorig jaar hebben wij ook een Bedrijvenactie. Ieder kind moet natuurlijk de kans krijgen om mee te doen aan de Kinderpostzegelactie. Maar helaas, sommige buurten zijn niet veilig genoeg voor kinderen om langs de deuren te gaan. Door bij een bedrijf langs te gaan, krijgen zij toch de kans om hun steentje bij te dragen. Lees meer over de Bedrijvenactie

Kinderpostzegelactie 2019
Volgend jaar zal de actieweek plaatsvinden van woensdag 25 september t/m woensdag 2 oktober 2019. Hou onze website en social media in de gaten! Wilt u uw school alvast aanmelden voor de actie van volgend jaar? Geweldig! Neem dan contact op met onze afdeling Service & Informatie op telefoonnummer 071 - 525 98 25.