Kinderpostzegelactie

Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen geholpen worden doormiddel van verschillende projecten. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere leuke producten te verkopen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn.

Actie 2019

Datum:

Vanaf woensdag 25 september t/m 2 oktober 2019 is het weer zover: de Kinderpostzegelactie 2019!

Thema:

Dichtbij! Kinderpostzegels staat dichtbij ieder kind. Ieder jaar lopen 160.000 schoolkinderen in hun eigen wijk of straat om geld op de halen voor kinderen die wel een extra steuntje kunnen gebruiken. Dit jaar willen we een deel van het opgehaalde geld inzetten voor kinderen die geen veilig thuis hebben. Bijvoorbeeld voor kinderen die wonen in een daklozenopvang. Deze kinderen hebben al veel meegemaakt en ook in de opvang gaan ze weer door een moeilijke periode heen. Met het door jullie opgehaalde geld kunnen we deze kinderen straks bijvoorbeeld een ‘Warm Welkom Tas’ geven. Dit is een rugzakje of koffer met leuke en handige spulletjes zoals een dekentje, knuffel, puzzel en boek waardoor het leven in de opvang hopelijk iets draaglijker wordt.

Assortiment:

Ook dit jaar het assortiment weer vernieuwd. Dit jaar kan je voor het eerst een donatie te doen, aan de deur!  En het assortiment is nog verder vernieuwd, maar hoe? We laten je nog even in spanning!

App:

Ook dit jaar kunnen de kinderen weer Kinderpostzegelproducten verkopen via de app. Deze bestel-app zorgt voor lagere kosten en een snellere levering.

Lokaal Besteden:  

Sinds vorig jaar kunnen scholen een deel van het geld dat ze met de actie hebben opgehaald besteden aan een project dichtbij. In hun eigen stad, dorp, wijk of school. Zoals bijvoorbeeld het steunen van een Weekendschool, boeken voor de schoolbibliotheek of speelmateriaal voor kinderen in de crisisopvang. Kijk hier voor meer informatie: Lokaal Besteden.