Kinderpostzegelactie

Vanaf woensdag 26 september t/m 3 oktober 2018 is het weer zo ver: de Kinderpostzegelactie. Ruim 160.000 kinderen (dat is meer dan drie keer de Amsterdam Arena gevuld!) uit de hoogste groepen van het basisonderwijs leren op deze manier om iets over te hebben voor een ander.

Voor kinderen, door kinderen
Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere producten te verkopen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn.

De Fabeltjeskrant op Kinderpostzegels
Dit jaar staan de bekende personages van De Fabeltjeskrant op de zegels! Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van deze iconische televisieserie hebben wij een ereplekje voor Meneer de Uil, Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar op de Kinderpostzegels dit jaar. 

Kinderpostzegelactie 2018
De kinderpostzegelactie is dit jaar nog overzichtelijker en gemakkelijker. Scholen kunnen zelf beslissen welke onderdelen van de actie zij wel of niet inzetten. De opties dit jaar:

  • De Bestel-app. Hiermee wordt verkopen nog gemakkelijker!
  • Het online spel. Dit jaar kunnen kinderen weer meedoen aan Raad de Minister van Kinderzegels. De Minister trapt de actie feestelijk af! Leerkrachten kunnen in het scholenportaal elk moment aangeven of hun school wel of niet deelneemt aan dit spel.
  • Lokaal Besteden. Scholen kunnen dit jaar voor het eerst kiezen om een deel van de opbrengst te besteden aan een project bij hun in de buurt, of zelfs aan kinderen van hun eigen school. In het scholenportaal kunnen leerkrachten hun keuze eenvoudig doorgeven. Doe dit voordat de Kinderpostzegelactie begint, dus voor woensdag 26 september. Lees meer over Lokaal Besteden
  • Natuurlijk is Coach Dylan Haegens weer van de partij met zijn leuke instructievideo's en verkooptips!

Sinds vorig jaar hebben wij ook een Bedrijvenactie. Ieder kind moet natuurlijk de kans krijgen om mee te doen aan de Kinderpostzegelactie. Maar helaas, sommige buurten zijn niet veilig genoeg voor kinderen om langs de deuren te gaan. Door bij een Bedrijf langs te gaan, kunnen zij toch de kans om hun steentje bij te dragen. Lees meer over de Bedrijvenactie

Stichting Kinderpostzegels
De missie van Stichting Kinderpostzegels is helder: we geven kinderen kansen op een betere toekomst. Kinderen zitten barstensvol energie, maar zijn tegelijk kwetsbaar. Hoe mooi zou het zijn als ieder kind het beste uit zichzelf kan halen? Dat het niet uitmaakt in welke situatie, plaats of omstandigheden het opgroeit... Lees meer over Stichting Kinderpostzegels.