Kinderpostzegelactie

Vanaf woensdag 26 september t/m 3 oktober 2018 is het weer zover: de Kinderpostzegelactie. Ruim 160.000 kinderen gaan dit jaar langs de deuren. Hun missie: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis. 

Voor kinderen, door kinderen
Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere leuke producten te verkopen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn.

Een goed thuis
De opbrengst van de Kinderpostzegelactie gaat naar diverse goede doelen die aansluiten bij het thema ‘Een goed thuis voor ieder kind’. Wij steunen bijvoorbeeld Andrea, een van onze kindambassadeurs. Zij kon moeilijk meekomen in de klas, maar er was thuis geen geld beschikbaar om haar te ondersteunen. Nu krijgt Andrea een gelijke kans. Bekijk ook de verhalen van Frezgi & Johannes, Peggy en Khadji om te zien wat wij voor hen hebben betekend.

De Fabeltjeskrant op Kinderpostzegels
Dit jaar staan de bekende personages van De Fabeltjeskrant op de zegels! Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van deze iconische televisieserie hebben wij een ereplekje voor Meneer de Uil, Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar op de Kinderpostzegels dit jaar. 

Eerste bestelling
Op dinsdag 25 september, de dag voordat de Kinderpostzegelactie van start ging, plaatste niemand minder dan Nicolette van Dam de allereerste bestelling bij één van onze kindambassadeurs.

De kinderpostzegelactie is dit jaar nog overzichtelijker en gemakkelijker. Scholen kunnen zelf beslissen welke onderdelen van de actie zij wel of niet inzetten. De opties dit jaar:

  • De Bestel-app. Hiermee wordt verkopen nog gemakkelijker! Download de bestel-app via het scholenportaal.
  • Het online spel. Dit jaar kunnen kinderen weer meedoen aan Raad de Minister van Kinderzegels via de speciale missiewebsite. De Minister trapt de actie feestelijk af! Leerkrachten kunnen in het scholenportaal elk moment aangeven of hun school wel of niet deelneemt aan dit spel.
  • Lokaal Besteden. Scholen kunnen dit jaar voor het eerst kiezen om een deel van de opbrengst te besteden aan een project bij hun in de buurt, of zelfs aan kinderen van hun eigen school. In het scholenportaal kunnen leerkrachten hun keuze eenvoudig doorgeven. Doe dit voordat de Kinderpostzegelactie begint, dus voor woensdag 26 september. Lees meer over Lokaal Besteden
  • Natuurlijk is Coach Dylan Haegens weer van de partij met zijn leuke instructievideo's en verkooptips!

Sinds vorig jaar hebben wij ook een Bedrijvenactie. Ieder kind moet natuurlijk de kans krijgen om mee te doen aan de Kinderpostzegelactie. Maar helaas, sommige buurten zijn niet veilig genoeg voor kinderen om langs de deuren te gaan. Door bij een bedrijf langs te gaan, krijgen zij toch de kans om hun steentje bij te dragen. Lees meer over de Bedrijvenactie

Stichting Kinderpostzegels
De missie van Stichting Kinderpostzegels is helder: we geven kinderen kansen op een betere toekomst. Kinderen zitten barstensvol energie, maar zijn tegelijk kwetsbaar. Hoe mooi zou het zijn als ieder kind het beste uit zichzelf kan halen? Dat het niet uitmaakt in welke situatie, plaats of omstandigheden het opgroeit... Lees meer over Stichting Kinderpostzegels.

Bent u ouder, leerkracht of leerling? Klik dan hier voor aanvullende informatie over de scholenactie.