Kledingmagazijn "je mag er zijn"

Je mag er zijn biedt de (praktische) helpende hand door het gratis beschikbaar maken van goederen wanneer een kind in een pleeggezin geplaatst wordt.

Als een kind uit huis geplaatst wordt, is dat echt geen leuke logeerpartij. Tijd om een koffertje te pakken is er niet. Als pleeg-/gezinshuis-ouder heb je vaak snel, veel spullen nodig en wil je graag het leed voor een kind zo klein mogelijk maken, en hem of haar een veilig gevoel geven. Emotioneel is dat een hele taak maar praktisch komt er ook heel wat bij kijken. 

Kledingmagazijn 'Je mag er zijn' ondersteunt pleegouders op een praktische manier. Bij 'Je mag er zijn' kunnen pleegouders voor hun pleegkinderen tweedehands kleding uitzoeken. Ook kunnen pleeggezinnen goederen van Je mag er zijn lenen zoals bedden, autostoeltjes, boxen, speelgoed, fietsjes en kinderwagens uit.

De magazijnen zijn tegelijkertijd een ontmoetingsplek voor pleegouders. Daar vinden ze een luisterend oor, kunnen ze ervaringen uitwisselen en elkaar adviseren over kwesties die een andere pleegouder het beste begrijpt.

 "In 1 woord fantastisch. Hierdoor werd het mogelijk om de 2 kinderen op te vangen en hebben we met elkaar een hele goede tijd gehad."