Ieder kind met een vrij hoofd naar school

Er zijn in Nederland heel veel kinderen die met 10-0 achterstaan in het leven. 1 op de 12 kinderen groeit op in armoede. Dat zijn 300.000 kinderen die alles behalve een zorgeloze jeugd hebben.

Sommige kinderen hebben zó veel aan hun hoofd dat ze vastlopen op school. Ze hebben bijvoorbeeld problemen thuis of iets naars meegemaakt. Het lukt deze kinderen niet het beste uit zichzelf te halen. Samen met jou geven we deze kinderen ‘wind mee’. We helpen ze bijvoorbeeld met begeleiding of een speciale training. Zodat ook zij weer met een vrij hoofd naar school kunnen.

Kinderpostzegels gelooft dat kinderen elkaar kunnen én willen helpen. Door zelf te doen, groeien ze. Worden ze sterker en zekerder van zichzelf. Onze projecten verbinden, dagen uit, laten kinderen samen ervaringen opdoen en van elkaar leren. Zodat zij zichzelf en elkaar de beste toekomst kunnen geven. Jouw bijdrage is daarbij onmisbaar. Met jouw bijdrage zorg je ervoor dat kinderen samen de wereld aan kunnen, vandaag en morgen.

3 projecten uitgelicht

Het ene kind is gebaat bij een maatje of persoonlijke coach, zoals de projecten School’s Cool en Move Maatje aanbieden. Het andere kind heeft meer aan een training voor meer zelfvertrouwen en motivatie, zoals Playing for Success. Zo geven we kinderen precies wat ze nodig hebben om uiteindelijk weer met een vrij hoofd naar school te kunnen en zich optimaal te ontwikkelen.