5 jaar Her Choice: beating the drum for child marriage-free communities!

03-12-2020

Van 1 t/m 3 december 2020 vond het online event '5 jaar Her Choice: beating the drums for child marriage-free communities' plaats.

Ruim 250 deelnemers uit meer dan 16 verschillende landen kwamen samen tijdens het online evenement, om de afgelopen 5 jaar Her Choice te evalueren en te vieren. Dit deden zij in plenaire sessies, interactieve workshops en bonus sessies, waar de resultaten van het Her Choice programma gedeeld werden.

Er is hard gewerkt om een einde te maken aan kindhuwelijken. Dat deden we niet alleen - dit deden we samen met de meiden, jongens, hun families en de gemeenschappen waarin ze leven. Nu het programma tot een einde komt, vertellen zij hún verhaal: 

Het onderzoek

De resultaten van het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam worden in januari 2021 bekend gemaakt. Tijdens het event werd wel al duidelijk dat de resultaten boven verwachting zijn. Houd deze website goed in de gaten voor meer informatie. 

Over Her Choice

Her Choice is een alliantie van vier Nederlandse organisaties: Stichting Kinderpostzegels Nederland, The Hunger Project Nederland, International Child Development Initiatives (ICDI) en de Universiteit van Amsterdam. Deze organisaties werken samen met 35 lokale partner organisaties om kindhuwelijken tegen te gaan.

Het programma loopt van Januari 2016 tot December 2020 en is actief in Bangladesh, Benin, Burkina Faso, Ethiopië, Ghana, Mali, Nepal, Pakistan, Senegal en Uganda. Dit programma is tot stand gekomen dankzij financiering van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kijk voor meer informatie op de website van Her Choice