Calvin uit Renesse gaat met zijn klas voor recordverkoop

04-10-2022

De kinderen van groep 7 en 8 van basisschool OBS Stapelhof uit Renesse begonnen de dag met de “Wind Mee Show”, de dagelijkse update van de Kinderpostzegelactie. Aandachtig keken alle kinderen toe hoe de nieuwe challenge van de dag werd aangekondigd. Calvin, leerling uit groep 8, kan niet wachten tot de bel gaat. Hij heeft namelijk een heel bijzonder idee bedacht om dit jaar nóg meer geld op te halen tijdens de Kinderpostzegelactie…

Een ludieke actie Nog voor de Kinderpostzegelactie begonnen was schreef Calvin meerdere bedrijven aan met de vraag of de medewerkers bij hem Kinderpostzegels willen kopen. Op deze manier hoopt hij dit jaar voor een recordverkoop te gaan! Het idee ontstond bij zijn vader in de auto. Calvin: “Toen ik bij mijn vader in de auto zat reden we langs een aantal grote bedrijven. We besloten toen om deze bedrijven meteen een e-mail te sturen met mijn idee. We kregen gelukkig positieve reacties en kunnen daarom nu veel kinderpostzegels en producten verkopen.” 

Feestelijke start met de hele klas Niet alleen Calvin zet zich op een bijzondere manier in deze week, de héle klas doet mee. “We gaan elke dag vanuit school met een groepje kinderen op pad om in dorpen waar geen scholen meedoen aan de Kinderpostzegelactie, langs de deuren te gaan.” Op woensdag 28 september werd de actieweek feestelijk gestart in een pannenkoekenhuis in Renesse. Een traditie die een aantal jaar geleden is ontstaan. Tot nu toe gaat het goed met de verkoop van de klas, mede dankzij het bijzondere idee van Calvin. De klas hoopt ook dit jaar in de prijzen te vallen. “We zijn goed op weg om het schoolreisje te winnen.”

Ieder kind met een vrij hoofd naar school Sommige kinderen hebben zó veel aan hun hoofd dat ze vastlopen op school. Ze hebben bijvoorbeeld problemen thuis of iets naars meegemaakt. Het lukt deze kinderen niet het beste uit zichzelf te halen. Voor hen is dit jaar de opbrengst van de Kinderpostzegelactie bestemd. Samen met jou geven we deze kinderen ‘wind mee’. De kinderpostzegelactie loopt nog tot en met woensdag 5 oktober. Dus: houd je voordeur de komende dagen nog goed in de gaten.

Gerelateerd