Kids College Apeldoorn ontvangt meer dan 10.000 euro

21-02-2019

Maar liefst 13 scholen uit Apeldoorn hebben weekendschool Kids College gekozen als goed doel in het kader van 'Lokaal Besteden'. Dit heeft meer dan 10.000 euro opgeleverd, waarmee nóg meer een kinderen een steuntje in de rug kunnen krijgen. 

Het Kids College Apeldoorn bestaat 10 jaar en dat vierden ze met muziek, feest, lekker eten en informatie over verschillende feestculturen. Deze weekendschool biedt kinderen uit groep 7, 8 en de brugklas met een moeilijke thuissituatie een beter toekomstperspectief.

Deel van de opbrengst van de Kinderpostzegelactie

En wij hebben het Kids College extra in het zonnetje gezet! Maar liefst 13 scholen uit Apeldoorn kozen namelijk voor deze weekendschool om een deel van hun opbrengst van de Kinderpostzegelactie aan te besteden. Dit leverde in totaal meer dan 10.000 euro op. Hiermee kunnen nog meer kinderen ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en wat er allemaal aan mogelijkheden is in de wereld.

Lokaal Besteden: steun voor projecten in eigen omgeving

Dit jaar startte Kinderpostzegels met Lokaal Besteden. Wij willen leerlingen en leerkrachten meer betrekken bij het doel van de Kinderpostzegelactie. Daarom mogen scholen nu meebeslissen waaraan een gedeelte van het opgehaalde geld besteed wordt.

Scholen kunnen kiezen om een deel van de opbrengst te schenken aan een project voor kwetsbare kinderen in hun eigen omgeving. Dit kunnen projecten zijn die Kinderpostzegels heeft geselecteerd, bijvoorbeeld voor kinderen in een opvang. Maar scholen kunnen ook een eigen doel indienen voor een project in de regio.

Nieuwsgierig geworden naar deze feestelijke dag?


Bekijk het filmpje: