Kinderpostzegelactie 2023: we gaan weer beginnen

22-03-2023

De kinderpostzegelactie 2023 komt er weer aan! Ook dit jaar belooft de actie (van woensdag 27 september t/m woensdag 4 oktober) weer een feestje te worden.

Traditie
De kinderpostzegelactie is een oer-Hollandse traditie, die zelfs immaterieel cultureel erfgoed is. Elk jaar komen ruim 125.000 kinderen uit alle hoeken van het land samen in actie voor leeftijdgenoten – en dat al generaties lang. De voorbereidingen voor de kinderpostzegelactie 2023 zijn inmiddels in volle gang. We leven toe naar twee bijzondere momenten: in april maken we het thema bekend en in juni onthullen we de kinderpostzegel van dit jaar.

De allerleukste groepsactiviteit
Meedoen aan de kinderpostzegelactie is leuk, spannend, uitdagend, gezellig en nog véél meer: daar zijn leerlingen en leerkrachten het over eens. Tijdens de Gouden Weken na de zomervakantie komen leerlingen samen in actie om andere kinderen te helpen. Dat voelt goed! Ondertussen leren ze samenwerken, versterken ze de groepsband en krijgt hun zelfvertrouwen een boost. Tot slot maken ze óók nog kans op een superprijs. Kinderen en leerkrachten gaven de actie vorig jaar een dikke 8.

Ben je leerkracht? Ga naar scholen.kinderpostzegels.nl