Kinderpostzegels, de LEGO® Groep en PostNL bouwen samen aan gelijke kansen voor kinderen

05-09-2023

Kinderpostzegels slaat de handen ineen met de LEGO Groep en PostNL voor de 75e editie van de kinderpostzegelactie (27 september t/m 4 oktober 2023). Deze drie organisaties bouwen aan gelijke kansen voor kinderen – een prachtige gezamenlijke missie.

Het eerste resultaat van de samenwerking tussen Kinderpostzegels, de LEGO Groep en PostNL is al een feit: een kleurrijke postzegelvel met de iconische LEGO minifiguren. Die postzegels worden straks tijdens de kinderpostzegelactie verkocht, net als vrolijke LEGO ansichtkaarten. Maar zo’n uniek partnerschap vraagt om méér. Om een extra dosis speelsheid en creativiteit. Daarom gaan de komende weken leerlingen door heel Nederland het kinderpostzegelvel nabouwen van LEGO steentjes. Dat doen de leerlingen samen met actrice Barbara Sloesen, die ook de schoolvideo’s van de kinderpostzegelactie presenteert en met YouTubers Quinn en Aaron.

Gezamenlijk bouwwerk

Verschillende groepen leerlingen bouwen allemaal een stukje van het postzegelvel na. Kinderpostzegels benadert de scholen, de LEGO Groep levert de steentjes en de bouwtekeningen en PostNL bezorgt de pakketten. Uiteindelijk komen alle delen weer samen in één geheel. De feestelijke onthulling van het bouwwerk is op woensdag 27 september in LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen. Daar wordt het laatste steentje gelegd en volgt het startsein voor de 75e editie van de kinderpostzegelactie.

Participatie van kinderen

Dit is een mooi voorbeeld van hoe de participatie van kinderen zelf centraal staat tijdens de kinderpostzegelactie, vindt Sofie Vriends, directeur van Kinderpostzegels. “Meedoen aan de kinderpostzegelactie is leuk, spannend, uitdagend, gezellig en nog véél meer. Je zet je in voor een ander, en ondertussen leer je samenwerken, versterk je de groepsband en je zelfvertrouwen. Door samen te bouwen aan het LEGO kinderpostzegelvel betrekken we kinderen nog meer bij de kinderpostzegelactie. Zo geven we samen met onze partners ook vorm aan het thema van de actie, laat ieder kind meedoen.

Samen bouwen aan gelijke kansen

Kinderpostzegels, de LEGO Groep en PostNL werken samen onder het motto ‘Samen bouwen aan gelijke kansen voor kinderen’ – een motto dat overigens niet alleen tijdens de kinderpostzegelactie geldt. De organisaties zetten zich 365 dagen per jaar in om kinderen gelijke kansen te geven.

Marloes Zwagerman, manager Brand Relations Benelux bij de LEGO Groep: “Net als Kinderpostzegels vinden wij dat ieder kind gelijke kansen verdient. Wij leggen daarbij de nadruk op – hoe kan het ook anders – spelen! Spelen is de superkracht van alle kinderen. Spelen maakt nieuwsgierig en stimuleert de creativiteit. Met onze bouwsets ontwikkelen kinderen spelenderwijs vaardigheden zoals probleemoplossend denken. Daarnaast geven we via onze LEGO Foundation kwetsbare kinderen de kans om te spelen en leren. Zo doen ze vaardigheden op waar ze vandaag en morgen iets aan hebben.”

Thijs Kerckhoffs, directeur van het PostNL Bijzondere Momenten Fonds: “Wij maken jaarlijks graag een mooie kinderpostzegel die helpt om kinderen gelijke kansen te bieden. Samen met Kinderpostzegels zorgen we voor meer verbinding in de samenleving – en dan denk ik met name aan al die kinderen die het minder goed getroffen hebben in het leven. Hoe mooi is het dat we met elkaar die kinderen bijzondere momenten kunnen bezorgen door Kinderpostzegels te gebruiken?


Over de kinderpostzegelactie

De kinderpostzegelactie begint op woensdag 27 september. Vanaf die dag gaan 130.000 basisschoolleerlingen langs de deuren om de kinderpostzegels met LEGO minifiguren, de LEGO ansichtkaarten en nog veel meer leuke producten te verkopen. Een eenmalige donatie is ook mogelijk, net als online bestellen. De kinderpostzegelactie loopt tot en met woensdag 4 oktober. Het nabouwen van het kinderpostzegelvel is onder meer te volgen op de social media kanalen van Kinderpostzegels, de LEGO Groep en PostNL.