LEGO® minifiguren op kinderpostzegels 2023

29-06-2023

Een kleurrijk postzegelvel met de iconische LEGO minifiguren: voor de 75e editie van de kinderpostzegelactie (27 september t/m 4 oktober 2023) slaan we de handen ineen met de LEGO Groep.

Samen bouwen aan gelijke kansen voor kinderen

Net als wij zet de LEGO Groep zich volop in voor de ontwikkeling van kinderen. De samenwerking tussen beide organisaties is dan ook een heel logische. Marloes Zwagerman, manager Brand Relations Benelux bij de LEGO Groep: “Wij willen kinderen laten ontdekken en ervaren dat alles mogelijk is als ze hun verbeeldingskracht en vindingrijkheid de ruimte geven. Tijdens het spelen, maar óók op school, bij de sportclub en thuis. Die boodschap dragen we graag uit samen met Kinderpostzegels. We zijn ontzettend trots dat onze LEGO minifiguren dit jaar op de kinderpostzegels staan.” Sofie Vriends, directeur van Kinderpostzegels, vult aan: “Ook wij zijn enorm blij met de samenwerking. Samen bouwen we – letterlijk en figuurlijk – aan gelijke kansen voor kinderen. Bovendien is LEGO een begrip in Nederland voor heel veel generaties, net als de kinderpostzegelactie.”

Laat ieder kind meedoen

Het thema ‘Laat ieder kind meedoen’ komt ook visueel terug op de kinderpostzegels. Op het postzegelvel is te zien dat de LEGO minifiguren samen spelen en elkaar helpen. Iedereen doet mee, niemand staat aan de zijlijn. In de typisch Nederlandse setting zitten veel verrassende details, die uitnodigen om de zegels steeds opnieuw te bekijken. De kinderpostzegels met LEGO minifiguren zijn vanaf woensdag 27 september te bestellen, aan de deur en online.

Ben je leerkracht? Ga naar scholen.kinderpostzegels.nl