Nieuwe merkcampagne Kinderpostzegels

03-07-2023

Deze zomer lanceren wij vol trots een nieuwe crossmediale merkcampagne! Hierin maken we duidelijk hoe wij 365 dagen per jaar het verschil maken met en voor kinderen. In de campagne zoomen we in op het feit dat door armoede, problemen thuis en eenzaamheid kinderen buiten de boot vallen en niet het beste uit zichzelf kunnen halen. We roepen heel Nederland op om ons te helpen en samen te zorgen dat alle kinderen gelijke ontwikkelingskansen krijgen.


Voor de campagne hebben we een speciale merkfilm, ingesproken door Angela Groothuizen, gemaakt die precies laat zien waar wij voor staat. We zetten de campagne crossmediaal in en zijn deze zomer zichtbaar in bushokjes en langs verschillende wegen door heel Nederland. Je hoort onze speciale radiospot op de radiozenders van de NPO en op diverse regionale zenders. Verder zij we zichtbaar in diverse zomermagazines, waaronder LINDA.

Sofie Vriends, directeur: “Heel veel mensen kennen ons van de jaarlijkse kinderpostzegelactie. Wat ze vaak nog niet weten, is dat we nog veel meer doen, het hele jaar rond. Dat verhaal vertellen we in deze campagne en wordt zichtbaar in onze nieuwe merkfilm.”
 


1 op de 12 kinderen groeit op in armoede
Ieder kind verdient gelijke kansen! Die overtuiging is het fundament onder ons werk. Vriends: “We zien helaas dat de kansenongelijkheid niet afneemt maar groeit. Steeds meer kinderen kunnen niet het beste uit zichzelf halen, op school en daarbuiten. Ze hebben weinig zelfvertrouwen, kunnen niet meedoen met leeftijdgenoten of staan er alleen voor, bijvoorbeeld door armoede of problemen thuis. De cijfers liegen er niet om. In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. 1 op de 6 kinderen heeft een ouder met psychische problemen of een verslaving en heel veel kinderen voelen zich regelmatig eenzaam. Wij zijn er voor deze kinderen. Dichtbij en ver weg.”

Kinderen steviger in hun schoenen zetten
Wij helpen kinderen via impactvolle projecten. Die zetten kinderen steviger in hun schoenen, verbreden hun horizon en laten hen voelen dat ze er niet alleen voor staan. Vriends: “Met deze campagne vragen we de aandacht van het hele Nederlandse publiek. Want er is zoveel te doen, dat kunnen we niet alleen. Onze ambitie is dat we er samen voor zorgen dat kinderen de wereld aankunnen. Vandaag en morgen. Dus willen we dat iedereen kennis maakt met ons – voor het eerst of opnieuw. Wij zijn Kinderpostzegels en 365 dagen per jaar maken wij het verschil met en voor kinderen.”

Gerelateerd