Lesmateriaal Nieuwsbegrip

21-08-2018

We tellen af tot de start van de Kinderpostzegelsactie op 26 september 2018! Doet uw school dit jaar ook mee? Maak dan gebruik van het lesmateriaal van Nieuwsbegrip over de actie.

Nieuwsbegrip ontwikkelde in samenwerking met de CEDgroep een basisles Begrijpend Lezen (niveau B) en drie aanvullende lessen over de Kinderpostzegelactie. De lessen zijn bedoeld voor leerlingen in groep 7 of 8 (eventueel groep 6). 

Basisles over de actie en doelen
Met de basisles kunt u als leerkracht in de klas aandacht geven aan de actie en uitleg geven over de doelen waar Stichting Kinderpostzegels zich voor inzet: onderwijs, pleegzorg en traumaverwerking. Met het geld dat de kinderen ophalen tijdens Kinderpostzegelactie worden veel kwetsbare kinderen geholpen in binnen- en buitenland!

Aanvullende lessen over de Kinderpostzegelactie
Naast de basisles, kunt u kiezen uit drie aanvullende lessen:

Aanvullende les A - Kind aan de deur gebruikt u wanneer u weinig lestijd heeft, maar wel graag de kinderen wil voorbereiden op het gesprek aan de deur. 
Aanvullende les B – Actief burgerschap gebruikt u wanneer u aan actief burgerschap wil werken. 
Aanvullende les C – Actie voor ons doel gebruikt u wanneer u samen met de klas een specifiek eigen doel wil helpen met de Kinderpostzegelactie.

Lokaal Besteden
Kiest uw school ervoor mee te doen aan Lokaal Besteden? Dan is de aanvullende les C een handig hulpmiddel om samen met uw klas een keuze te maken naar welk project in de buurt een deel van jullie opbrengst gaat.

Het lesmateriaal van Nieuwsbegrip downloaden
De opdrachten en handleiding voor de basisles en aanvullende lessen vindt u op de website van Nieuwsbegrip. Hebt u nog vragen over het lesmateriaal? Neem dan contact op met de CEDgroep. We wensen u een plezierige en leerzame Kinderpostzegelactie toe!