Opbrengst Kinderpostzegelactie ruim 8,2 miljoen

03-10-2019

Bekende youtuber Dylan Haegens maakt met zijn team de opbrengst bekend

AMSTERDAM, 3 oktober 2019. De Kinderpostzegelactie heeft dit jaar € 8.215.436 opgebracht. Bekende youtuber Dylan Haegens en zijn team maakten dit vandaag op OBS Twiske in Amsterdam bekend. Ruim 160.000 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 gingen van 25 september tot en met 2 oktober langs de deuren om Kinderpostzegels en kaarten, hippe shoppers, kleurrijke tulpenbollen en lekkere theepakketten te verkopen.
 
Dichtbij ieder kind
Onder het motto ‘Dichtbij ieder kind’ gaat Stichting Kinderpostzegels een deel van de opbrengst gebruiken om de 8.500 Nederlandse kinderen die in de vrouwen- of daklozenopvang zitten, te helpen. Jeroen den Tex, hoofd Marketing en Communicatie van Stichting Kinderpostzegels: “We zijn blij met de opbrengst van dit jaar. Hiermee kunnen we kinderen in de daklozenopvang helpen om zich weer veilig en thuis te voelen.”

Raad de Minister-spel
De Kinderpostzegelactie heeft zich dit jaar weer verder ontwikkeld als het gaat om innovatieve interactie met de leerlingen. Zo gaf Dylan Haegens als Missiecoach van de actieweek samen met zijn team verkooptips op zijn YouTube-kanaal en via de Kinderpostzegels-app.
 
Om kans te maken op een schoolreis naar Duinrell voor de hele groep konden leerlingen via het ‘Zoek en Raad de Minister-spel’ de Geheime Minister van Postzegels raden. Dit jaar was Giel de Winter van Stuk TV de Minister waarmee hij acteur Buddy Vedder opvolgde. De winnaars van de schoolreis werden in de slotvideo van Missie 2019 bekendgemaakt.

Kinderhelden op de zegels
Sef van Ments van stichting Kinderpostzegels en het team van Dylan Haegens ontvingen het eerste vel postzegels uit handen van PostNL. Dit jaar staan de hoofdpersonen uit de kinderboeken Dik Trom, Kruimeltje, de Kameleon, de Drieling en Pietje Bell op de Kinderpostzegels. Beau van Erven Dorens nam aan het begin van de actie al de eerste bestelling in ontvangst bij een daklozenopvang van het Leger des Heils in Amsterdam.
 
Jeroen den Tex over de opbrengst van dit jaar: “De opbrengst is lager dan vorig jaar. Dat heeft enerzijds te maken met het herfstweer tijdens de actieweek en anderzijds met een verschuiving in interesse bij bestellers van het postzegelproduct naar andere producten. Deze trend is al langer gaande. De andere producten slaan goed aan en hebben een lagere prijs dan de postzegels. We zijn echt ontzettend trots op de kinderen die, ondanks het slechte herfstweer, toch de straat zijn opgegaan om geld op te halen om de kinderen in de daklozen- en vrouwenopvang te helpen.”