Seminar 'Ongelijke kansen in het onderwijs'

15-04-2019

Samen met ABN AMRO Foundation en het Jeugdeducatiefonds organiseert Kinderpostzegels een seminar dat zich richt op gelijke kansen voor leerlingen. Kinderen die het thuis niet breed hebben, hebben vaak te maken met problemen zoals een taalachterstand of instabiele thuissituatie. Zij hebben extra aandacht nodig, maar helaas hebt u als leerkracht weinig tijd hiervoor vanwege de hoge werkdruk.

Gelijke kansen geven
Kinderen die het thuis niet breed hebben, hebben vaak te maken met een opeenstapeling van problemen. Op welke manier kunt u als leerkracht extra aandacht geven die ├ęcht bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind en alle kinderen gelijke kansen geven? 

Komen tot oplossingen
Op woensdagmiddag 8 mei a.s. organiseren we daarom samen met ABN AMRO Foundation en het Jeugdeducatiefonds het seminar 'Ongelijke kansen in het Onderwijs'. Hier willen we samen met u komen tot oplossingen en elkaar inspireren. Ook geven meerdere sprekers nieuwe inzichten op dit gebied.

Onmisbare informatie voor professionals die werken met deze kinderen. Op het programma staan onder meer de heer Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en Iliass El Hadioui, stadssocioloog en onderwijsdenker. Ook wordt door een panel van schooldirecteuren praktijkvoorbeelden aangedragen.

Win met uw initiatief
Doet u al iets specifieks om alle kinderen in uw klas gelijke kansen te bieden, waarbij het niet uitmaakt hoeveel geld zij thuis te besteden hebben? Doe dan mee aan onze wedstrijd!

Aanmelden seminar
Bekijk het programma en meld u kosteloos aan voor deelname aan dit seminar. Aanmelden kan tot uiterlijk 24 april. Het seminar start om 13.00 uur en duurt tot 16.30 uur en vindt plaats op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam.