Stichting Horizon krijgt cheque vanuit ‘Lokaal Besteden’

17-12-2018

De Rotterdamse Hildegaertschool overhandigde vorige week in het kader van ‘Lokaal Besteden’ een cheque van 1000 euro aan de Bergse Veld, een behandelgroep van Stichting Horizon.

Dit jaar startte Kinderpostzegels met Lokaal Besteden. Wij willen leerlingen en leerkrachten meer betrekken bij het doel van de Kinderpostzegelactie. Daarom mogen scholen nu meebeslissen waaraan een gedeelte van het opgehaalde geld besteed wordt.

Projecten in eigen omgeving
Scholen kunnen kiezen om een deel van de opbrengst te schenken aan een project voor kwetsbare kinderen in hun eigen omgeving. Dit kunnen projecten zijn die Kinderpostzegels heeft geselecteerd, bijvoorbeeld voor kinderen in een opvang. Maar scholen kunnen ook een eigen doel indienen voor een project in de regio.

Cheque van 1000 euro
De Hildegaertschool schonk een deel van het door hun opgehaalde geld aan Stichting Horizon. Leerlingen Door, Thies en Roos boden de behandelgroep Bergse Veld een cheque van 1000 euro aan. Deze groep is bedoeld voor kinderen met complexe leer- en gedragsproblemen, vaak gecombineerd met psychiatrische aandoeningen. De groep kan dit geld goed besteden aan een trampoline op het terrein en uitjes voor de kinderen.

De uitreiking
Wil je zien hoe de uitreiking van de cheque verliep? Bekijk dan het filmpje: