Warm Welkom Tas voor kinderen in de opvang

10-02-2019

Kinderen in de daklozen- en vrouwenopvang hebben al veel meegemaakt, en ook in de opvang gaan ze weer door een moeilijke periode heen. Voor begeleiders is het soms lastig om het ijs te breken. Met het geven van de Warm Welkom Tas wordt het makkelijker om contact te maken met deze kids.

De rugzakjes en koffertjes bevatten handige en leuke spulletjes (gesponsord door HEMA) die het leven in de opvang hopelijk iets draaglijker maken. Zoals een dekentje, puzzel, (strip)boekje en een knuffel.

Warm Welkom Tas voor drie leeftijden
Wij stellen Warm Welkom Tassen beschikbaar voor kinderen in drie leeftijdscategoriën. We vonden drie Bekende Nederlanders bereid om een kaartje met bemoedigende woorden voor de kids in de opvang te schrijven: Dirk Scheele (voor kids van 0-3 jaar), Freek Vonk (voor 4 - 11 jaar) en Anouk (voor de tieners). Bijzonder, want we willen dat kinderen in de opvang het gevoel krijgen dat ze óók belangrijk zijn. De aandacht gaat al vaak genoeg uit naar de volwassenen.

Voor kinderen, door kinderen
Tijdens de inpakdag in Sassenheim kregen we hulp van veel vrijwilligers. Niet alleen van volwassenen, maar ook van kinderen. Bekijk het filmpje van de inpakdag: