Wat doet u voor gelijke kansen in de klas?

04-04-2019

Doe mee aan de wedstrijd voor juffen en meesters en win een feestje voor uw hele klas! De winnaar wordt bekendgemaakt op het Ongelijke Kansen in het Onderwijs-congres op 8 mei 2019. Meester Jan en meester Thijs van PO in Actie vertellen meer. 

Vorig jaar was ons congres Armoede in de klas een groot succes! Het onderzoek en de kennisuitwisseling gingen in op de armoedeproblematiek. Op 8 mei aanstaande organiseren de ABN AMRO Foundation, het Jeugdeducatiefonds en Kinderpostzegels het vervolgcongres Ongelijke Kansen in het Onderwijs. Hier willen we komen met oplossingen. Samen met u! Vandaar deze wedstrijd.

De wedstrijd
Doet u specifiek iets om alle kinderen in uw klas gelijke kansen te bieden, waarbij het niet uitmaakt hoeveel geld zij thuis te besteden hebben? Mail dit idee dan samen met de naam van uw school vóór 1 mei naar: [email protected]

Meester Jan en meester Thijs van PO in Actie lichten de wedstrijd verder toe:

En ook Meester Dennis en zijn leerlingen doen een oproep!

De prijs
U kunt een klassenfeestje winnen voor de hele klas. Met zo'n klassenfeestje gaat u uitsluiting in uw klas tegen, omdat alle kinderen uit uw klas zijn uitgenodigd. Ongeacht of ze op welke manier dan ook anders zijn. Eigenlijk is zo'n (verjaardags)feestje voor de hele klas al een goed voorbeeld om gelijke kansen te creëren.  

Voorwaarden
De prijs geldt alleen voor de kinderen uit uw eigen klas. 
De beste 10-15 ideeën worden voorgeselecteerd door Kinderpostzegels, ABN AMRO Foundation en het Jeugdeducatiefonds, waarna de jury, onder leiding van meester Jan en meester Thijs van PO in Actie, twee ideeën nomineert. Tijdens het congres wordt nog één idee gekozen uit de ideeën van de deelnemers van het congres. Ook zonder het congres te bezoeken, maakt u dus kans om te winnen. Het publiek van het congres kiest de uiteindelijke winnaar uit de drie ideeën.