Projecten

Waar wij kinderen helpen

Patricia (12)

"Mijn grootste wens? Een eigen kamer!"

Toen de ouders van Patricia (12) gingen scheiden, moesten zij en haar moeder uit huis. Ze hadden geen plek om naartoe te gaan. Gelukkig konden ze terecht bij de crisisopvang van Stichting Oudezijds.

Yayesh (13)

“Gelukkig kan ik nu mijn school afmaken!”

In Ethiopië werden zeer jonge meisjes (8, 9 jaar) uitgehuwelijkt. Door voorlichting aan de leerkracht door Kinderpostzegels en haar Her Choice partners zijn al veel huwelijken voorkomen. Zo ook die van Yayesh! 

Anna (8)

Diertjes maken mij gelukkig

Als ik verdrietig ben en ik aai een diertje, dan voel ik mij weer gelukkig! Dankzij het natuurproject Huisje Boompje Beestje van Kinderpostzegels kunnen kinderen trauma's sneller verwerken.

Job (10)

Ik ben zo blij dat ik hier niet meer bang hoef te zijn

Na een moeilijke tijd thuis, zijn Job (10) en zijn moeder gevlucht naar een vrouwenopvang. Hier hoeven ze niet meer bang te zijn. Kinderpostzegels zorgt dat vluchtelingen, en kinderen die in de daklozen-of vrouwenopvang wonen, specifieke hulp en aandacht krijgen om hun traumatische ervaringen een plekje te geven.

Mohammed (11)

Ik vind het zo leuk om naar school te gaan!

Mohammed (11) kan nu net zoals zijn leeftijdsgenootjes naar school! Dankzij Kinderpostzegels en haar partners in de coalitie Stop Kinderarbeid hoeft hij niet meer te werken om zijn broertjes en zusjes eten te geven!