Vacature: consulent voor vooronderzoek inzet NEST-centra

Wij zoeken iemand die vooronderzoek gaat doen om ons te adviseren over het realiseren van NEST-centra in Nederland. We willen weten of deze centra positief kunnen bijdragen aan de ondersteuning van kinderen uit multiprobleemgezinnen. 

Een NEST-centrum is een naschoolse opvang voor kinderen uit multiprobleem gezinnen. Op basis van een individueel actieplan wordt de veerkracht van kinderen vergroot. Het centrum biedt een veilig tweede thuis voor kinderen. Het is een plek met stabiele volwassen als rolmodellen, waarop gesteund kan worden. Ook therapie en psycho-educatie zijn beschikbaar.

NEST-centrum in de praktijk
Kinderpostzegels heeft het model voor het NEST-centrum ontwikkeld en in de praktijk gebracht in het buitenland en in de opvang voor uitgeprocedeerde gezinnen in Nederland. In het buitenland hebben evaluaties en impactonderzoek plaatsgevonden, met positieve resultaten. Daarnaast is het een relatief goedkoop model, omdat vrijwilligers en stagiaires een belangrijke rol spelen. Er is een handboek in het Engels beschikbaar.

NEST-centrum voor kinderen uit multiprobleemgezinnen
Wij willen nu bekijken of het NEST-model in een reguliere setting in Nederland positief kan bijdragen aan de ondersteuning van kinderen uit multiprobleemgezinnen. Op welke manier zou dat kunnen lukken? Is het nodig om het model daarvoor aan te passen? Waar zou het ingebed kunnen worden? Welke gemeenten of regio’s lenen zich daarvoor? Zijn er soortgelijke projecten? Wat zijn risico’s?

Oproep: vooronderzoek naar NEST-centra
Wij zoeken iemand die vooronderzoek gaat doen om antwoord te geven op bovenstaande vragen en ons kan adviseren over de mogelijkheden, voorwaarden, locaties en aanpak. We zoeken iemand die bekend is met de jeugdhulpverlening in de praktijk en over een relevant netwerk beschikt op zowel nationaal als lokaal niveau. Een innovatief denker die theorie en praktijk kan combineren. Als resultaat willen we een adviesrapport waarmee wij handen en voeten kunnen geven aan ons voornemen om het NEST-model in Nederland verder te realiseren.

Reageren:
Geïnteresseerden kunnen hun CV en een offerte (met plan van aanpak) tot 31 maart 2019 sturen aan m.van.teeffelen@kinderpostzegels.nl
Voor nadere informatie kunt u terecht bij Marian van Teeffelen, Stichting Kinderpostzegels Nederland, tel. 071-5259803 op de volgende dagen: maandag van 8 tot 14 uur, woensdag van 8 tot 12 uur (m.u.v. 13 maart).