Vacature financieel controller

Ben je in staat om professioneel advies te geven op basis van scherpe en heldere analyses? Dan is dit de perfecte rol voor jou! 

Stichting Kinderpostzegels is volop in ontwikkeling en vanwege het vertrek van één van onze collega’s is er ruimte ontstaan en ligt er een mooie uitdaging voor een Financieel Controller.

Over de rol

Binnen financiën gaat het om professioneel advies op basis van scherpe en heldere analyses. Als Financieel Controller ben je verantwoordelijk voor het inrichten, uitvoeren en bewaken van de Planning- en Control Cyclus en de inrichting en uitvoering van AO/IC (Administratieve Organisatie en Interne Controle) processen binnen Stichting Kinderpostzegels. Daarmee ben je onder andere verantwoordelijk voor:

 • het functioneel aansturen van de twee collega’s;
 • het adviseren en ondersteunen van het management ten behoeve van de financiële beheersing en sturing;
 • het opstellen van de jaarlijkse begroting, de interne maand- en kwartaalrapportages;
 • het opstellen en analyseren van prognoses;
 • de uitvoering van diverse interne controles;
 • het verzorgen van de jaarrekening;
 • het contact met de accountant;
 • deelname aan diverse (interne) projectteams.

Daarnaast ben je in staat om complexe vraagstukken goed samen te vatten en te presenteren aan het MT.

Financiën valt onder de afdeling Bedrijfsvoering, waaronder ook projectcontrol, ICT en HR vallen. De afdeling bestaat uit tien medewerkers. Het team is nog volop in ontwikkeling. Vanuit jouw rol draag je bij aan de verdere inrichting en professionalisering van het team en het onderdeel Financiën. Je kunt de nodige vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden van ons verwachten om te groeien binnen jouw vakgebied. Je rapporteert aan het Hoofd Bedrijfsvoering. 

Over jou

Uiteraard blink jij uit met jouw stevige analytische en financiële kennis. Je durft verder te kijken dan de rest, zowel wanneer het gaat over de kleinste details als het oppakken van verbetermogelijkheden op de afdeling. Met andere woorden, je bent iemand die zelfstandig veel voor elkaar krijgt en initiatief durft te nemen. Je bent in staat om je werkzaamheden zo te plannen dat je tijdig, samen met je team, de juiste en volledige financiële informatie aanlevert aan de verschillende stakeholders (MT, RvT, accountant enz.). 

Wij vragen:

 • Een afgeronde financiële- of bedrijfseconomische studie (HBO+).
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Kennis van AO/IC- en planning- en control principes.
 • Aantoonbare ervaring met het opstellen van jaarrekeningen volgens richtlijn RJ 650.
 • Kennis van Excel en ERP-systemen, affiniteit met IT.
 • Kennis van Visma en PowerBI is een pré.
 • Vaardigheid in het opstellen van (financiële) rapportages.
 • Hands-on mentaliteit, type ‘meewerkend voorman’.
 • Je bent een stevige en doortastende persoonlijkheid, die zich prettig voelt in een organisatie die volop in ontwikkeling is.

Wat bieden wij?

Bij Stichting Kinderpostzegels kom je te werken in een informele en open werkomgeving waar met veel passie en toewijding wordt gewerkt. Deze betrokkenheid staat ook bij jou voorop. Daarnaast kom je te werken in een brede functie, waarbij voldoende ruimte en mogelijkheden zijn voor ontwikkeling en ontplooiing. Uiteraard staan er passende arbeidsvoorwaarden tegenover. Het betreft een aanstelling voor 32-36 uur per week, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren bestaat daarna de mogelijkheid tot een vast dienstverband. De functie van Financieel Controller is ingeschaald in schaal 11 van de cao Jeugdzorg, maximale salaris € 4896,00 bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur. De standplaats voor deze functie is Leiden.

Procedure

Je kunt alleen solliciteren via ons online sollicitatieformulier. Kandidaten die worden geselecteerd voor de tweede gespreksronde krijgen een online assessment aangeboden. Het resultaat van dit assessment wordt als input gebruikt voor het tweede gesprek, waarbij je ook een casus presenteert. Het kunnen overleggen van minimaal twee referenties en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maken tevens onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.

Vragen en solliciteren

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Merlijn van Steveninck, Hoofd Bedrijfsvoering, [email protected]
Voor vragen over de procedure kun je mailen naar [email protected].
Herken jij je in dit profiel en voldoe je aan de voorwaarden, dan kun je jouw belangstelling kenbaar maken door te solliciteren via ons online sollicitatieformulier. Geschikte kandidaten worden per omgaande uitgenodigd.