Vacature Financieel Controller

Blink jij uit met jouw stevige analytische en financiële kennis en durf je verder te kijken dan de rest? Dan hebben wij bij Stichting Kinderpostzegels de perfecte uitdaging voor jou!  

Stichting Kinderpostzegels is volop in ontwikkeling en vanwege het vertrek van een van onze collega’s is er ruimte ontstaan en ligt er een mooie uitdaging voor een

Financieel controller

24 uur per week

Binnen Financiën gaat het om professioneel advies op basis van een scherpe en heldere analyses. Als Financieel Controller ben je verantwoordelijk voor het inrichten, uitvoeren en bewaken van de Planning- en Control Cyclus en de inrichting en uitvoering van AO/IC (Administratieve Organisatie en Interne Controle) processen binnen Stichting Kinderpostzegels. Daarmee ben je onder andere verantwoordelijk voor:

 • het functioneel aansturen van de twee collega’s;
 • het adviseren en ondersteunen van het management ten behoeve van de financiële beheersing en sturing;
 • het opstellen van de jaarlijkse begroting, de interne maand- en kwartaalrapportages;
 • het opstellen en analyseren van prognoses;
 • de uitvoering van diverse interne controles;
 • het verzorgen van de jaarrekening
 • Deelname aan diverse (interne) projectteams.

Daarnaast ben je in staat om complexe vraagstukken goed samen te vatten en te presenteren aan het MT.

Het team Financiën bestaat uit een team van 5 professionele en enthousiaste collega’s. Je kunt de nodige vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden van ons verwachten om te groeien binnen jouw vakgebied. Je rapporteert aan het Hoofd Bedrijfsvoering.

Wie ben jij?

Uiteraard blink jij uit met jouw stevige analytische en financiële kennis. Je durft verder te kijken dan de rest, zowel wanneer het gaat over de kleinste details als het oppakken van verbetermogelijkheden op de afdeling. Met andere woorden, je bent iemand die zelfstandig veel voor elkaar krijgt en initiatief durft te nemen.

Kennis en ervaring

 • Een afgeronde financiële- of bedrijfseconomische studie (HBO+).
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Kennis van AO/IC- en planning- en control principes.
 • Aantoonbare ervaring met het opstellen van jaarrekeningen volgens richtlijn RJ 650.
 • Kennis van Excel, Power BI en ERP-systemen, affiniteit met IT.
 • Vaardigheid in het opstellen van (financiële) rapportages.
 • Hands-on mentaliteit, type ‘meewerkend voorman’.
 • Je bent een stevige en doortastende persoonlijkheid die zich prettig voelt in een veranderende organisatie.

Dit bieden wij

Bij Stichting Kinderpostzegels kom je te werken in een informele en open werkomgeving waar met veel liefde en toewijding wordt gewerkt. Deze betrokkenheid staat ook bij jou voorop. Daarnaast kom je te werken in een brede functie, waarbij voldoende ruimte en mogelijkheden zijn voor ontwikkeling en ontplooiing. Uiteraard staan er passende arbeidsvoorwaarden tegenover. Het betreft een aanstelling voor 24 uur per week, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren bestaat daarna de mogelijkheid tot een vast dienstverband. De functie van Financieel Controller is ingeschaald in schaal 11 van de cao Jeugdzorg. De standplaats voor deze functie is Leiden.

Over Kinderpostzegels

Kinderpostzegels je kent ze vast wel. Misschien heb je ze zelf nog wel verkocht! Tijdens de unieke Kinderpostzegelactie in september zetten duizenden schoolkinderen zich in voor kinderen in binnen- en buitenland die hulp nodig hebben. De missie van Kinderpostzegels is helder: We geven kwetsbare kinderen kansen op een fijne ontwikkeling. Dit doen wij in programma's en projecten, samen met kinderen, volwassenen en organisaties die onze visie delen.

Stichting Kinderpostzegels komt in actie voor kwetsbare kinderen, ook in het buitenland. Onder het motto 'voor kinderen, door kinderen' brengen wij daadkracht, kennis en ervaring, geld, actie en support bijeen voor kinderen die struikelblokken tegenkomen in hun ontwikkeling.

►Lees meer over ons

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Martijn Kager, Interim Hoofd Financiën, via [email protected].

Heb je vragen over de procedure, dan kun je contact opnemen met Ester Verkerk, Interim HR Adviseur, via [email protected].

Wil jij deze baan?

Herken jij je in dit profiel en voldoe je aan de voorwaarden, dan kun je jouw belangstelling kenbaar maken door te solliciteren via ons online sollicitatieformulier. Geschikte kandidaten worden per omgaande uitgenodigd. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.