Veelgestelde vragen

Mijn bestelling

Bestelling en levering

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Je hebt besteld via de QR-code
Je hebt tijdens de kinderpostzegelactie iets besteld bij een kind aan de deur door de QR-code op de verkoopmap te scannen. Dan heb je je bestelling afgerond in onze webshop. Je krijgt een bevestiging van je bestelling per e-mail. Je ontvangt je product(en) binnen 3 weken per post (vanaf 11 oktober 2022).

Je hebt besteld via het papieren bestelformulier
Je hebt tijdens de kinderpostzegelactie iets besteld bij een kind aan de deur door het bestelformulier in te vullen. Dan wordt je bestelling ná de actieweek verwerkt. Houd rekening met een wat langere verwerkingstijd. Je betaalt op de manier die je hebt gekozen: via een eenmalige incasso of via een betaalverzoek per post (die krijg je apart toegestuurd). Je ontvangt je product(en) uiterlijk 16 december 2022.

Je hebt besteld via de webshop
Je hebt iets besteld in de webshop. Dan krijg je een bevestiging van je bestelling per e-mail. Je ontvangt je product(en) binnen 3 weken per post. Bestellingen die tijdens de Kinderpostzegelactie zijn gedaan, ontvang je vanaf 11 oktober.

Als je binnen de termijn niets hebt ontvangen kan je ons het beste even mailen op [email protected] of het contactformulier invullen. 

Ik heb een verkeerde bestelling ontvangen.

Wat vervelend dat je er iets mis is gegaan. Wil je de ontvangen bestelling retour sturen naar: Stichting Kinderpostzegels Nederland, T.a.v. kinderpostzegelactie, Antwoordnummer 10349, 2300 WB Leiden (postzegel is niet nodig). Graag een korte notitie toevoegen met de reden van retour. Kinderpostzegels stuurt dan de juiste bestelling toe. Mocht Kinderpostzegels ook een onjuist bedrag van uw rekening hebben afgeschreven, dan wordt het teveel betaalde bedrag uiteraard zo spoedig mogelijk teruggestort. Bij een te laag bedrag wordt het aanvullende bedrag alsnog geïncasseerd.

Ik heb mijn bestelling dubbel ontvangen, wat nu?

Wij proberen alle bestellingen zo goed mogelijk te verwerken. Mocht je jouw bestelling toch dubbel ontvangen, dan stellen wij het zeer op prijs wanneer je de bestelling kosteloos naar ons retour stuurt. Dit kan naar: Stichting Kinderpostzegels Nederland, T.a.v. kinderpostzegelactie, Antwoordnummer 10349, 2300 WB Leiden (postzegel is niet nodig). Wil je erbij vermelden dat het om dubbel ontvangen bestelling gaat? Indien je de dubbel geleverde bestelling wilt houden, laat ons dit weten via het contactformulier.  

Mijn bestelling is beschadigd geleverd. Wat nu?

Wat vervelend dat je bestelling beschadigd is geleverd. Om je klacht in behandeling te kunnen nemen, verzoeken wij het contactformulier in te vullen.

Ik heb een bestelling ontvangen, maar ik heb niets besteld/ Ik heb een bestelling van een andere persoon ontvangen. ​​​​​​​

Wat vervelend dat er iets mis is gegaan, wil je de ontvangen bestelling retour sturen naar: Stichting Kinderpostzegels Nederland, T.a.v. kinderpostzegelactie, Antwoordnummer 10349, 2300 WB Leiden. Graag een korte notitie toevoegen waarin u aangeeft dat de bestelling onjuist geleverd is (postzegel is niet nodig).

Door wie wordt mijn bestelling geleverd?

De bestellingen worden sinds 2016 rechtstreeks door PostNL als brievenbuspost bezorgd. Alle producten passen door een standaard brievenbus. Bij een bestelling vanaf 3 producten (met name de grotere producten, zoals de shoppers en thee) kan het zijn dat de levering in delen zal zijn.

Betaal ik verzendkosten voor mijn bestelling?

Voor de bezorging van online bestellingen vanaf 20 euro betaal je geen verzendkosten. Voor online bestellingen onder 20 euro en alle papieren bestellingen rekenen wij een bijdrage van 1 euro. 

Hiermee bekostigen we de verzending en verwerking van de bestellingen, waardoor er meer besteed kan worden aan de projecten waarbij wij kinderen helpen. 

Ik krijg niet al mijn bestelde producten tegelijkertijd geleverd. Hoe kan dat?

Het kan voorkomen dat je niet alle bestelde producten tegelijkertijd geleverd krijgt. Dit kan te maken hebben met de voorraad. Ook worden niet alle producten vanuit één distributiecentrum verzonden. Alles zou uiterlijk eind november 2022 bezorgd moeten zijn. Is dat niet zo? Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Ik heb een bestelling gedaan maar geef geen toestemming om mijn gegevens op te slaan om mij te informeren over het werk dat Stichting Kinderpostzegels doet.

Om je bestelling te verwerken neemt Kinderpostzegels de ingevulde gegevens op in haar bestand en gaat hier uiterst zorgvuldig mee om. Wij geven de gegevens niet door aan derden. Wanneer je niet op de hoogte gehouden wilt worden over het werk dat wij voor de kwetsbare kinderen doen, verzoeken wij het contactformulier in te vullen.

Ik wil een bestelling doen vanuit het buitenland

Het is zeker mogelijk om vanuit het buitenland een bestelling te plaatsen. Wij verzenden binnen Europa per brievenbuspost, maar nemen geen bestellingen aan van buiten Europa. Je kan de bestelling via onze webshop plaatsen mits je kan betalen met iDeal. Als dat niet lukt ontvangen we graag een email op [email protected] met de volledige naam, adresgegevens en IBAN met BIC code voor de eenmalige incasso. 

Je kan ons volledige assortiment bekijken in de webshop

 

Mijn vraag staat er niet tussen

Je kan contact opnemen met ons via tel. 0900-8212349 of vul het contactformulier in.

Ik heb geen deurzegel gekregen van het kind aan de deur.

Geen probleem! Download 'm hier. Knip 'm uit en plak 'm met een plakbandje onder de deurbel. 

 

 

 

 

Betalen

Naar welk rekeningnummer van Kinderpostzegels kan ik mijn betaling overmaken?

Indien je niet betaalt via iDeal of een eenmalige incasso, mag je het bedrag overmaken naar het rekeningnummer van Stichting Kinderpostzegels: NL45INGB0000049650
Vermeld hierbij het referentienummer dat op de brief staat. 
 

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

Webshop:
Je kan alleen betalen via iDeal. 

Papieren bestelformulier:
Je betaalt via een éénmalige incasso of maakt het bedrag zelf naar ons over. De meerkosten voor betalen middels een factuur achteraf zijn €1,35. Wij willen de opbrengst zoveel mogelijk besteden aan de kinderen in onze projecten. Het drukken en versturen van deze brieven brengt extra kosten met zich mee. 

Ik heb contant betaald aan de deur, wat nu?

Contant betalen aan de deur doen we al sinds 1992 niet meer. We vinden het geen goed idee als kinderen met contant geld over straat gaan. Dit wordt ook aangegeven op het bestelformulier en op de verkoopmap. Heb je toch contant betaald aan de deur? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Ik heb mijn bestelling ontvangen, maar ik heb nog niet betaald. Klopt dat?

Als je via een papieren formulier hebt besteld ontvang je in de meeste gevallen eerst je bestelling. Daarna voeren wij pas de incasso uit of sturen we een brief op met betaalinstructies. Indien je online bestelt via onze webshop, betaal je wel vooraf met iDeal. 

Ik heb een bief ontvangen terwijl ik voor een éénmalige incasso heb gekozen.

Het kan gebeuren dat het IBAN-nummer niet (volledig) wordt ingevuld of dat het niet goed leesbaar is voor ons. In genoemde gevallen wordt de betaling geweigerd door de uitvoerende instantie. Omdat je bestelling wel is afgeleverd en Kinderpostzegels geen incasso heeft kunnen uitvoeren, ontvang je een brief van ons om de betaling alsnog te voldoen. Je mag de betaling ook rechtstreeks naar ons overmaken onder vermelding van het ordernummer of volledige adres naar NL45INGB0000049650. 

Ik heb mijn bestelling al betaald, maar ik heb nog niets ontvangen.

Indien je na 28 september online een bestelling heeft gedaan en betaald, ontvang je deze binnen 3 weken per post. 

De bestellingen via het papieren bestelformulier worden uiterlijk eind november 2022 uitgeleverd. Heb je na deze datum nog niets ontvangen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Ik heb een brief van Kinderpostzegels ontvangen, maar ik heb geen bestelling gedaan.

Wil je dan de ontvangen acceptgiro retour sturen naar:

Stichting Kinderpostzegels Nederland, T.a.v. Kinderpostzegelactie, Antwoordnummer 10349, 2300 WB Leiden (postzegel is niet nodig).

Graag een korte notitie toevoegen dat deze brief niet voor jou bestemd is. 

Er is onterecht een bedrag van mijn rekening afgeschreven door Kinderpostzegels.

Wat vervelend dat dit is gebeurd. Wil je contact met ons op nemen via het contactformulier om uit te zoeken waarom dit is gebeurd. Vermeld alsjeblieft in het opmerkingenveld welke gegevens bij de afschrijving staan.

Welk rekeningnummer gebruikt Kinderpostzegels voor mijn iDEAL betaling?

Je iDeal betaling via de webshop loopt via onze betaalpartner Multisafepay. Zodra je bank de betaling verwerkt heeft, staat er op het afschrift NL17DEUT0265262879, dat is het bankrekeningnummer van Multisafepay.

Indien je donatie doet via onze donatiepagina zal deze worden afgeschreven via onze betaalpartner Buckaroo, zij gebruiken NL19DEUT0319821366 of NL56DEUT0265186420. 

Mijn vraag staat er niet tussen

U kunt contact opnemen met ons via tel. 0900 82 123 49 of vul het contactformulier in.

Wijzigen of annuleren

Ik wil mijn eigen bestelling wijzigen

Wil je de bestelling op een ander adres ontvangen of toch misschien een ander product bestellen, vul dan het contactformulier in. 

Ik wil mijn bestelling annuleren

Wat jammer dat je de bestelling wilt annuleren. Van de opbrengst kan Kinderpostzegels kwetsbare kinderen helpen waardoor zij meer kans hebben op een betere toekomst.  Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op. Een terugbetaling duurt ongeveer 4 weken. 

Mijn vraag staat er niet tussen

Je kan opnemen met ons via tel. 0900-8212349 of vul het contactformulier in.

Bestelling via QR code

Wat is een QR code en wat kan ik ermee?

Een QR (Quick Response) code is een soort streepjescode die gescand kan worden met een smartphone. In de QR code zit een link verwerkt die verwijst naar de webshop. 

Je kan als klant een bestelling doen bij een kind door de QR code te scannen die op de verkoopmap staat. Dit kan je doen met de camera functie van een smartphone óf door een QRcode app te downloaden. Via de link kom je terecht in onze webshop. Op deze manier kan je de bestelling veilig betalen met iDEAL. Alle informatie wordt via beveiligde verbindingen verzonden en verwerkt.

Waarom gebruiken jullie QR codes?

Kinderpostzegels gaat met de tijd mee en heeft naast het papieren bestelformulier ook digitale manier ontwikkeld waarmee kinderen langs de deuren gaan. Het is duurzamer, het bestelproces wordt versneld en de producten zijn daardoor sneller in huis. De klant kan op een snelle manier de bestelling zelf afronden door de QR code te scannen.  Alle informatie wordt via beveiligde verbindingen verzonden en verwerkt.

Ik heb online een bestelling gedaan en betaald, maar heb geen bevestigingsmail ontvangen.

Na de bestelling die je hebt gedaan via webshop, ontvang je binnen 24 uur een bevestigingsmail. Heb je niets ontvangen? Check de spambox of ongewenste e-mail nog even, het kan zijn dat de mail hierin terecht is gekomen.

Heb je na 48 uur nog geen mail ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met 0900-8212349. 

Ik heb de QR code gescand maar het lukt niet om met iDeal te betalen op mijn telefoon

Als het niet lukt om op je telefoon met iDeal te betalen zal je binnen kort een herinnerings email ontvangen met de mogelijkheid om de bestelling alsnog af te ronden. Dat kan dan bijvoorbeeld op een laptop of ander toestel. Als het kind nog aan de deur is kan je natuurlijk ook een papieren bestelformulier invullen. De herinneringsemail kan je dan negeren. 

Mijn vraag staat er niet tussen

U kunt contact opnemen met ons via tel. 0900 82 123 49 of vul het contactformulier in.

Ik heb geen deurzegel gekregen van het kind aan de deur.

Geen probleem! Download 'm hier. Knip 'm uit en plak 'm met een plakbandje onder uw deurbel. 

Waarom wordt er automatisch een donatie toegevoegd aan mijn online bestelling?

In de webshop doen we je een voorstel om het bedrag van je bestelling af te ronden. Zo kun je een extra bijdrage doen aan onze projecten en help je dus nóg meer kinderen. Niet verplicht, wel zeer welkom! Je kunt het bedrag altijd aanpassen of verwijderen. 

Heeft u een vraag?

Vragen over uw bestelling

Antwoorden op overige vragen kunt u hiernaast vinden.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u contact met ons opnemen per mail, via ons contactformulier, of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Ook kunt u contact met ons opnemen via sociale media. Door grote drukte kan de reactietijd langer zijn dan u van ons gewend bent, onze excuses daarvoor.

e. [email protected]
t. 0900-8212349