Veelgestelde vragen

Overig

De kinderpostzegels

Wat kosten de kinderpostzegels?

Een setje Kinderpostzegels 2021 van twee velletjes van elk vijf zegels kost € 14,40. Vijf Olivier B. Bommel ansichtkaarten en één velletje van vijf zegels kost € 10,50.

Waarom is er gekozen voor Donald Duck op de kinderpostzegels van 2022?

Het vrolijkste weekblad bestaat dit jaar zeventig jaar in Nederland en dat wordt gevierd op de postzegels van 2022. Duckstad is in de afgelopen zeven decennia onderdeel geworden van de Nederlandse cultuur. Al generaties lang lezen mensen van alle leeftijden de avonturen van de familie Duck en is het weekblad een begrip in Nederland, net als de Kinderpostzegelactie.

Op de postzegels is te zien dat Kwik hulp krijgt van Juultje bij zijn huiswerk, terwijl Kwek gemotiveerd achter zijn laptop zit. Ondertussen kunnen Kwak, Lizzy en Babetje vrolijk naar school gaan omdat ze geen zorgen hebben. Ook andere bekende figuren uit Donald Duck (Buurman Bolderbast, Oom Dagobert en Knabbel & Babbel) maken hun debuut op de postzegel.

Wanneer kan ik de kinderpostzegels met Donald Duck bestellen?

De kinderpostzegels van 2022, met Donald Duck en zijn familie, kun je vanaf woensdag 28 september 2022 bestellen bij de kinderen aan de deur (of digitaal) tijdens de Kinderpostzegelactieweek.

Hoe lang zijn de kinderpostzegels geldig?

Kinderpostzegels vanaf 2002 met een bedrag in euro's erop, kunt u gebruiken, maar moet u bijplakken tot het huidige tarief. Postzegels met een 1 erop, uitgegeven vanaf 2010, kunt u gebruiken zonder dat u hoeft bij te plakken.

Wat betekent het cijfer 1 op de kinderpostzegels?

Sinds 2010 staat er geen euro-aanduiding meer op de postzegels maar het cijfer 1, zo ook op de kinderpostzegels. 1 kinderpostzegel staat gelijk aan €0,96 (2021). Bekijk voor de laatste informatie op de website van PostNL.

Kan ik de kinderpostzegels ontwerpen?

Ieder jaar selecteert PostNL in overleg met Stichting Kinderpostzegels een ontwerper die past bij het thema van de kinderpostzegels van dat jaar. Dat hoeft niet altijd een bekende of professionele ontwerper te zijn; ook kinderen komen aan bod. Het staat iedereen vrij zijn of haar ideeën ter beoordeling voor te leggen aan PostNL. Wie uiteindelijk de kinderpostzegel mag ontwerpen hangt af van factoren als thema, kwaliteit, toegankelijkheid en kleurgebruik.

Ik verzamel kinderpostzegels. Hoe kom ik aan kinderpostzegels uit eerdere jaren?

Kinderpostzegels uit eerdere jaren kan je nog bij ons bestellen, zolang de voorraad strekt.

Wij rekenen hier echter wel een prijs van € 20,- per mapje met 2 vellen zegels voor. De administratie- en verzendkosten zitten bij deze prijs in. Wanneer je een mapje wilt bestellen, vul dan het contactformulier in en wij laten je weten of het gewenste jaar nog op voorraad is.

Mijn vraag staat er niet tussen

Je kan hiervoor contact opnemen met ons via tel.  0900-8212349 of vul het contactformulier in.

 

De Kinderpostzegelactie

Postzegels gebruiken we toch niet meer, waarom zou ik kinderpostzegels moeten kopen?

Gebruik je geen postzegels meer, dan bieden we voldoende andere leuke producten aan. Ook met deze aankopen steun je kinderen die het heel hard nodig hebben. Hier kan je ons volledige assortiment bekijken. 
 

Hoe kan ik de deurzegel het makkelijkst verwijderen?

De lijm van de deurzegel is op waterbasis en is dus het makkelijkst te verwijderen met een doorweekte spons. Gebruik nooit chemische middelen zoals stickeroplosser. Daarmee beschadig je geschilderde oppervlakken.

Mijn vraag staat er niet tussen

Je kan contact opnemen met ons via tel. 0900-8212349 of vul het contactformulier in.

Over Stichting Kinderpostzegels

Wat doet Stichting Kinderpostzegels Nederland als de opbrengst van de Kinderpostzegelactie lager is dan verwacht?

Stichting Kinderpostzegels Nederland heeft altijd een financiële reserve en kan zo de hulp aan kinderen garanderen, óók als de inkomsten een keertje mochten tegenvallen.

Ik wil graag mijn spreekbeurt doen over de Kinderpostzegelactie. Hoe kom ik aan informatie?
Is de Kinderpostzegelactie de enige inkomstenbron voor Stichting Kinderpostzegels Nederland?

De verkoop van kinderpostzegels en producten tijdens de Kinderpostzegelactie vormt de grootste inkomstenbron voor onze organisatie. Daarnaast ontvangen wij donaties, geld van vermogensfondsen, subsidies van de overheid en geld van de VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij.

Stichting Kinderpostzegels Nederland doet aan beleggingen, is dat wel verantwoord?

Jazeker. De beleggingen worden gebruikt om een goed rendement uit de financiële reserve te halen. Wie geld belegt neemt een risico, want er kan verlies worden geleden. Maar het rendement over de afgelopen tien jaar was toch zo'n zeven procent. Dat is meer dan de opbrengst van een gemiddelde spaarrekening. Ook in de toekomst zal Kinderpostzegels haar reserve financieel zo verantwoord mogelijk beheren.

Wat verdient de directeur van Stichting Kinderpostzegels Nederland?

Stichting Kinderpostzegels Nederland volgt de CAO Jeugdzorg. De directeur van Kinderpostzegels verdient € 96.020. Dit is inclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Hij ontvangt geen bonus, hij heeft geen lease-auto, wel een ov-kaart.

De directeur is ervoor verantwoordelijk dat de hulp aan honderdduizenden kinderen op een goede manier gebeurt en geeft leiding aan een organisatie van 33 mensen.

Het directiesalaris is ingeschaald volgens de CAO Jeugdzorg en voldoet aan de Adviesregeling Directiefuncties Goede Doelen Organisaties die is opgenomen in de gedragscode Goed Bestuur voor Goede Doelen. Het jaarsalaris (in loondienst) blijft daarbij binnen de norm van de VFI beloning directeuren van goede doelen en raden van toezicht.

Voldoet Stichting Kinderpostzegels Nederland aan de norm die het CBF stelt aan het kostenpercentage eigen fondsenwerving?

Jazeker. Toezichthouder CBF verleent alleen een erkenning aan organisaties die ervoor zorgen dat de kosten van fondsenwerving niet meer dan 25 procent van alle inkomsten zijn. Stichting Kinderpostzegels Nederland voldoet ruim aan die norm. Het verkopen van artikelen, zoals kinderpostzegels, kaarten, pleisters en usb-cards valt niet onder fondsenwerving. Meer weten over de opbouw van de inkomsten en uitgaven? Download hier ons jaarverslag.

Waaraan besteedt Stichting Kinderpostzegels Nederland het geld?

Stichting Kinderpostzegels Nederland geeft kwetsbare kinderen ontwikkelingskansen voor een betere toekomst. Elke dag zijn er kinderen die onze steun nodig hebben. Omdat ze te maken hebben met huiselijk geweld of armoede, of omdat ze moeten werken en daardoor niet naar school kunnen. Ontdek hier wat we voor kwetsbare kinderen doen.

► Lees ons jaarverslag.

Vacatures bij Kinderpostzegels.

Klik hier voor een overzicht van onze vacatures.

Ik heb een klacht, wat nu?

Stichting Kinderpostzegels Nederland heeft een klachtenregeling die voldoet aan de CBF-Erkenning. Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op.

Mijn vraag staat er niet tussen.

Je kan contact opnemen met ons via tel. 0900-8212349 of vul het contactformulier in:

Heeft u een vraag?

Vragen over uw bestelling

Antwoorden op overige vragen kunt u hiernaast vinden.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u contact met ons opnemen per mail, via ons contactformulier, of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Ook kunt u contact met ons opnemen via sociale media. Door grote drukte kan de reactietijd langer zijn dan u van ons gewend bent, onze excuses daarvoor.

e. [email protected]
t. 0900-8212349