Veelgestelde vragen

Pers

Algemene vragen

Waar staan alle persberichten?

Onze persberichten hebben we verzameld op onze pers&media pagina

Met wie kan ik contact opnemen in verband met persvragen?

Algemeen perscontact
Mirjam Brinks
hoofd communicatie
071 - 525 9893

Alle vragen over de Kinderpostzegelactie:
Pressure - Manon van den Brand
Zekeringstraat 32
1014 BS Amsterdam
T: 020 – 79 88 720
E: [email protected]

Open brief

Waarom staat Stichting Kinderpostzegels met een open brief in de Telegraaf?

Wij doen dit omdat wij ons het lot van alle kinderen aantrekken. Wij hebben tijdens de eerste lockdown gezien, ervaren én gevoeld welke gevolgen dit heeft gehad voor de kwetsbare groep kinderen in Nederland. Wij willen voorkomen dat deze groep kinderen nog een keer geraakt wordt door een volledige lockdown.

Door onze scholenactie hebben wij al decennialang goed contact met scholen, schoolleiders en leerlingen. Daarnaast hebben wij door onze programma’s en projecten ook veel contact met de groep kwetsbare kinderen om wie het nu gaat. Wij hebben veel kennis over deze zaken en kunnen/willen daar graag over meepraten. 

Daarom onze brief in De Telegraaf. Dit is een brief over zorg voor kinderen én leerkrachten. Een brief die vraagt om een dialoog, om te kijken wat er wél kan. Niet zwart-wit denken over open of dichte scholen. Maar praten over de mogelijkheden die iedere school kan en wil bieden om kinderen die dat nodig hebben, een veilige plek te geven en ze te helpen leren.

Wat hopen wij te bereiken met deze open brief?

Dat het gesprek op gang komt, bij voorkeur met Stichting Kinderpostzegels als gesprekspartner omdat wij de betrokken partijen goed kennen. 

Hoe zorgen jullie dat het gesprek op gang komt?

Door in deze open brief aandacht te vragen voor dit onderwerp, bij alle betrokken partijen.

Wat is het Crisisfonds?

In maart 2020 hebben Augeo Foundation, Stichting Het Vergeten Kind en Stichting Kinderpostzegels een crisisfonds opgericht om de meest kwetsbare kinderen tijdens de scholensluiting te ondersteunen met leer/spelmaterialen: het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis. We richtten ons via het Crisisfonds op kinderen in de pleegzorg, met een OTS, in de maatschappelijke/vrouwenopvang en vluchtelingenkinderen. Via duizenden jeugdprofessionals hebben we ruim 35.000 kinderen geholpen. 

Van welk geld wordt deze advertentie betaald?

We betalen deze advertentie uit eigen middelen. Deze advertentie draagt bij aan het helpen van kinderen. Wij hebben tijdens de eerste lockdown gezien, ervaren én gevoeld welke gevolgen dit heeft gehad voor de kwetsbare groep kinderen in Nederland. Wij willen voorkomen dat deze groep kinderen nog een keer geraakt wordt door een volledige lockdown.

Waarom hebben jullie gekozen voor de Telegraaf en niet voor een andere krant?

De Telegraaf zorgt voor veel impact in Den Haag; daar waar belangrijke beslissingen worden genomen. 

Heeft u een vraag?

Vragen over uw bestelling

Antwoorden op overige vragen kunt u hiernaast vinden.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u contact met ons opnemen per mail, via ons contactformulier, of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.
e. [email protected]
t. 0900-8212349