Voor ouders

Wat doet mijn kind eigenlijk precies tijdens de Kinderpostzegelactie? U hoort enthousiaste verhalen over het raden van een Minister en filmpjes van een bekende coach. Maar hoe dit precies zit is u een raadsel. Niet voor lang meer! Lees hier alles over de actie. 

Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere leuke producten te verkopen. En dat al generaties lang. Waarschijnlijk heeft u zelf vroeger ook nog meegedaan! De Kinderpostzegelactie wordt dit jaar voor de 71ste keer gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn.

Kinderpostzegelactie 2019
Vanaf woensdag 25 september t/m 2 oktober is het weer zover: de Kinderpostzegelactie. Ruim 160.000 kinderen gaan dit jaar langs de deuren en in sommige gevallen langs een bedrijf. Hun missie: samen in actie voor dakloze kinderen. Geweldig dat uw kind zich samen met zoveel andere kinderen uit het hele land zich inzet! Ze gaan op pad om Kinderpostzegels te verkopen, maar ook andere leuke producten zoals een theepakket, blikjes met vrolijke Pluk van de Petteflet-pleisters, een shopper maar natuurlijk ook kaarten voor de feestdagen. 

De missie-website
Op missiekpz.nl kan uw zoon of dochter informatie vinden over de Kinderpostzegelactie en filmpjes bekijken van kinderen die in de daklozenopvang terecht kwamen. Via "Mijn Verkopen" kan uw zoon of dochter zien hoeveel hij of zij heeft opgehaald. Hebt u familie elders in het land wonen of zelfs in het buitenland, dan kan uw kind hen vragen of ze een bestelling willen plaatsen in de eigen webshop

Online spel Zoek en Raad de Minister 
Scholen kunnen ervoor kiezen om mee te doen aan ons online spel Zoek en Raad de Minister. Op missiekpz.nl kan uw kind samen met de klas elke dag een "Daily Challenge" spelen. Is het antwoord goed, dan kunnen zij in het eerste deel van de Kinderpostzegelweek (woendag t/m zondag) op zoek naar waar de Minister zich schuilhoudt. In het tweede deel van de week (maandag t/m woensdag) kunnen zij raden wie de minister is. Ook daarvoor spelen ze elke dag een "Daily Challenge". De vijf groepen die het eerst raden wie de Minister is, winnen een schoolreis naar Duinrell! Bovendien kan uw kind op missiekpz.nl elke dag een leuk filmpje vinden van coach Dylan Haegens, een bekende YouTuber.

De Kinderpostzegel bestel-app
Doet de klas van uw zoon of dochter mee aan het online spel, dan kan hij of zij ook gebruik maken van de bestel-app. Uiteraard is uw kind niet verplicht om enkel en alleen de bestel-app te gebruiken. Bestellingen kunnen ook nog steeds worden opgehaald met papieren bestelformulieren. Deze formulieren worden op woensdag 25 september uitgedeeld door de leerkracht.

Met uw toestemming is de app te downloaden voor Android of iOS. Ook hebben wij hier een privacystatement over opgesteld. Bekijk het filmpje over hoe de bestel-app werkt.

Met de bestel-app hebben we het bestelproces gedigitaliseerd. Daarmee kunnen we gegevens sneller verwerken en de bestellingen eerder uitleveren dan voorheen. Daarnaast ontlasten we de leerkracht die veel tijd kwijt is aan het inzamelen en nakijken van de formulieren.

Toch nog vragen?
U kunt ook terecht bij de veelgestelde vragen op onze website. Staat uw vraag er niet tussen? Neemt u dan contact met ons op.