Voor ouders

Wat doet mijn kind eigenlijk precies tijdens de Kinderpostzegelactie? U hoort enthousiaste verhalen over het raden van een geheime Minister en filmpjes van een bekende coach. Maar hoe dit precies zit is u een raadsel. Niet voor lang meer! Lees hier alles over de actie. 

Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere leuke producten te verkopen. En dat al generaties lang. Waarschijnlijk heeft u zelf vroeger ook nog meegedaan! De Kinderpostzegelactie wordt dit jaar voor de 70ste keer gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn.

Kinderpostzegelactie 2019
Vanaf woensdag 25 september t/m 2 oktober is het weer zover: de Kinderpostzegelactie. Ruim 160.000 kinderen gaan dit jaar langs de deuren en in sommige gevallen langs een bedrijf. Hun missie: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis. Geweldig dat uw kind zich samen met zoveel andere kinderen uit het hele land zich inzet! Ze gaan op pad om Kinderpostzegels te verkopen, maar ook andere leuke producten zoals een theepakket, blikjes met vrolijke emoji-pleisters, een draagtas met tekst van Pippi Langkous en natuurlijk ook kaarten voor de feestdagen. 

De missie-website
Op de missie-website kan uw zoon of dochter informatie vinden over de Kinderpostzegelactie en filmpjes bekijken over onze ambassadeurs, zodat ze weten voor wie zij op pad gaan. Op hun eigen pagina kan uw zoon of dochter zien hoeveel hij of zij heeft opgehaald. Hebt u familie elders in het land wonen of zelfs in het buitenland, dan kan uw kind hen vragen of ze een bestelling willen plaatsen in de eigen webshop. 

Online spel Raad de geheime Minister van Kinderzegels
Scholen kunnen ervoor kiezen om mee te doen aan ons online spel Raad de geheime Minister van Kinderzegels. Op de missie-website kan uw kind samen met de klas elke dag een vraag over Kinderpostzegels beantwoorden. Is het antwoord goed, dan krijgen zij een tipje van de sluiter wie de geheime Minister is en kunnen zij een poging doen om de Minister te raden. De vijf groepen die het eerst raden wie de Minister is, winnen een schoolreis naar Duinrell! Bovendien kan uw kind op de missie-website elke dag een leuk filmpje vinden van coach Dylan Haegens, een bekende YouTuber.

De bestel-app
Doet de klas van uw zoon of dochter mee aan het online spel, dan kan hij of zij ook gebruik maken van de bestel-app. Hiermee kan uw kind makkelijk bestellingen doorgeven via zijn of haar smartphone. Vorig jaar waren de leerlingen en leerkrachten hier erg enthousiast over! Met uw toestemming is de app te downloaden voor Android of iOS. Ook hebben wij hier een privacystatement over opgesteld. Bekijk ook het filmpje over hoe de bestel-app werkt.

Brief voor ouders en veelgestelde vragen
Wilt u meer weten over de Kinderpostzegelactie en de bestel-app? Lees dan de missiebrief voor ouders. U kunt ook terecht bij de veelgestelde vragen op onze website. Staat uw vraag er niet tussen? Neemt u dan contact met ons op.