Wij zijn niet te stoppen!

Steeds meer kinderen staan mentaal onder druk. Ze hebben zo veel zorgen aan hun hoofd dat ze vastlopen op school. Concentreren lukt niet meer, het zelfvertrouwen krijgt een knauw en prestaties zakken in. Het lukt ze niet het beste uit zichzelf te halen.

De oorzaken daarvoor zijn divers. De gevolgen van de pandemie en de snel veranderende wereld spelen een rol. Maar ook de persoonlijke situatie van kinderen is van invloed, zoals armoede of ouders met ernstige problemen. Als een kind dan ook nog eens weinig steun krijgt in de omgeving, kan de situatie heel nijpend worden. Een kind dat vastloopt op school, kan niet het beste uit zichzelf halen. Dat is een zorg in het hier en nu, maar ook voor de toekomst. Het risico dat deze kinderen later in hun leven óók vastlopen is namelijk heel groot.

De aanjager van samen

Kinderpostzegels maakt het mogelijk dat kinderen hun ontwikkeling weer goed oppakken. Dat doen we niet alleen. Samen met onze partners gaan we ervoor. Volwassenen kunnen kinderen helpen. Maar kinderen willen ook elkáár helpen. Dankzij de ontstuitbare energie van deze kinderen maken we bijzondere impact waar we je graag meer over vertellen.

3 projecten uitgelicht

Het ene kind is gebaat bij een maatje of persoonlijke coach, zoals de projecten School’s Cool en Move Maatje aanbieden. Het andere kind heeft meer aan een training voor meer zelfvertrouwen en motivatie, zoals Playing for Success. Zo geven we kinderen precies wat ze nodig hebben om uiteindelijk weer met een vrij hoofd naar school te kunnen en zich optimaal te ontwikkelen.