"Van al dat gedoe krijg ik buikpijn"

Tess (11): “Vaak kan ik 's avonds niet slapen. Dan gaat alles maar door mijn hoofd. Bijvoorbeeld dat mama moest huilen laatst toen mijn fiets stuk was, omdat ze de reparatie niet kan betalen. Als ik me zo voel, kan ik overdag op school mijn gedachten er ook niet bij houden. Juf legt me de dingen wel extra uit, en ik heb ook oefenwerk voor thuis. Maar mama kan me daar niet bij helpen. Zij heeft al zo veel aan haar hoofd, en ik heb ook nog twee kleine broertjes. Ik krijg er buikpijn van. Wat moet ik nou doen?” 

Met 10-0 achter 

Er zijn in Nederland heel veel kinderen zoals Tess. Kinderen die met 10-0 achterstaan in het leven. 1 op de 12 kinderen groeit op in armoede. Dat zijn 300.000 kinderen die alles behalve een zorgeloze jeugd hebben. Deze kinderen kunnen niet met een vrij hoofd naar school. Ze lopen vast en kunnen zich niet optimaal ontwikkelen. Stichting Kinderpostzegels is er voor deze kinderen. We bieden verschillende prikkelende projecten aan die deze kinderen wind mee geven. Want ieder kind verdient gelijke ontwikkelingskansen. Sterker nog: Ze hebben er recht op. 

Geef kinderen zoals Tess wind mee 

Stichting Kinderpostzegels gelooft dat kinderen elkaar kunnen én willen helpen. Door zelf te doen, groeien ze. Worden ze sterker en zekerder van zichzelf. Onze projecten verbinden, dagen uit, laten kinderen samen ervaringen opdoen en van elkaar leren. Zodat zij zichzelf en elkaar de beste toekomst kunnen geven. Jouw bijdrage is daarbij onmisbaar. Met jouw bijdrage zorg je ervoor dat kinderen samen de wereld aan kunnen, vandaag en morgen. 

* I.v.m. privacy is Tess gefingeerd