Zo komen we langs

De Kinderpostzegelactie! Ieder jaar is dit weer een spannend moment voor kinderen, leerkrachten en ouders. Al bijna 100 jaar zetten we ons in voor kwetsbare kinderen. In 1924 zijn we ontstaan na de Spaanse griep, waarbij veel kinderen wees werden. Daarom laten we ons ook nu niet uit het veld slaan. Ruim honderdduizend kinderen zetten zich ook dit jaar, zelfs tijdens de pandemie, in voor andere kinderen!

Uiteraard willen we de kinderen veilig op pad laten gaan. Met de geldende maatregelen hebben we daarom diverse manieren ontwikkeld om zowel fysiek als digitaal langs de deuren te gaan. Hoe we dit jaar langskomen, lees je hieronder.

1. Persoonlijke videoboodschap

Stichting Kinderpostzegels gaat digitaal! Voor het eerst krijgen kinderen dit jaar de mogelijkheid om de producten van de Kinderpostzegelactie met een persoonlijke videoboodschap digitaal te verkopen. Zoals je van ons kan verwachten zorgen wij ervoor dat deze manier van verkopen door basisschoolleerlingen voldoet aan alle mogelijke privacyregels. Benieuwd welke dit zijn? Klik hier.

Via een persoonlijke pagina kunnen kinderen hun eigen videoboodschap opnemen en deze doorsturen naar familie, vrienden en kennissen. Bovendien kunnen zij via hun persoonlijke pagina de bestellingen en verkopen overzichtelijk bijhouden. Dus hoe leuk is het als er bestellingen binnen komen via de verstuurde videoboodschappen!


2. Verkoopbox

Ieder jaar stemt het straatbeeld vrolijk door kinderen die langs de deuren gaan om producten van de Kinderpostzegelactie te verkopen. En wie kent de bekende deurzegels op de deuren niet? Ook dit jaar zullen de kinderen van deur tot deur gaan. Maar met gepaste afstand! Vanwege de geldende 1,5 meter maatregel kunnen de kinderen dit jaar op pad met een speciaal ontworpen verkoopbox. Hoe dit in zijn werk gaat, kun je zien in deze infographic.

 

 

 

3. Bestelformulier door de brievenbus

Het kan natuurlijk gebeuren dat kinderen niet mogen aanbellen of dat er niemand thuis is. Dan kan een kind het bestelformulier achterlaten in de brievenbus en kan de bewoner alsnog bijdragen aan een veilig thuis voor ruim 90.000 kinderen.

 

 

 

Kortom, de kinderen komen dit jaar sowieso langs voor de Kinderpostzegelactie; fysiek aan de deur of met een heuse persoonlijke videoboodschap!