Olivier B. Bommel en Tom Poes vieren 80e verjaardag op kinderpostzegels 2021

Nederlands bekendste striphelden Olivier B. Bommel en Tom Poes sieren dit jaar op de zegel van Stichting Kinderpostzegels. In 1941 verscheen het eerste van de 177 verhalen die zijn bedacht door Marten Toonder (1912-2005). Samen met zijn vriend Olivier B. Bommel beleeft Tom Poes talloze avonturen. Hij stond bijna 60 jaar lang vrijwel dagelijks in de Nederlandse kranten en vanaf 1955 waren de avonturen van Tom Poes en Olivier B. Bommel ook in het vrolijke weekblad Donald Duck te volgen.

Op de kinderpostzegels 2021 gaan alle karakters gezellig met elkaar picknicken vanwege de verjaardag van Tom Poes. Striptekenaar Tim Artz van de Toonder Compagnie tekende de heer Bommel en Tom Poes wandelend naast elkaar over een zandpad. Bij de linkerboom plukt Doddeltje paddenstoelen, tussen de wortels van de rechterboom speelt Wammes op zijn trekzak. Op de postzegel met Joost staat slot Bommelstein en op die met de markies is in de verte het Donkere Bomen Bos te zien.

Nog steeds springlevend

Pascal de Smit, directeur Stichting Kinderpostzegels: “Net als met kinderpostzegels zijn miljoenen kinderen opgegroeid met de avonturen van heer Olivier B. Bommel en Tom Poes. We zijn dan ook blij en trots dat de striphelden dit jaar op de kinderpostzegels te zien zijn en samen met ons hun tachtigjarig jubileum vieren. Hun verhalen zijn na al die tijd nog steeds springlevend en verbonden met actuele thema’s.” 

De iconische postzegels met Olivier B. Bommel en Tom Poes (vijf stuks) zijn te koop tijdens de 73ste editie van de Kinderpostzegelactie van 29 september t/m 6 oktober. Dit jaar zijn de postzegels verkrijgbaar in combinatie met kaarten óf los, per twee velletjes.

► Lees het nieuwsbericht