Een warm welkom voor ieder kind in de opvang

Een schooltas vol fijne spulletjes voor kinderen in de daklozen- en de vrouwenopvang

Ieder jaar komen ruim 8.500 kinderen met hun moeder of vader in een daklozen- of vrouwenopvang terecht. Ze zijn dan al slachtoffer van bijvoorbeeld een huisuitzetting of huiselijk geweld en komen vaak halsoverkop met weinig spullen aan in de opvang. De kinderen zijn uit hun vertrouwde omgeving gehaald. Weg van hun school, vriendjes, huisdier en eigen spulletjes. 

Wat wij doen
Kinderpostzegels schenkt opvangcentra 'Warm Welkom’ tassen. Een coole rugzak gevuld met fijne en nuttige spulletjes waaronder een knuffel, een zacht dekentje en een kaart van Freek Vonk, Anouk of Dirk Scheele en een brief geschreven door lotgenootjes die hen helpt zich een beetje meer thuis te voelen. Met het geven van de tas willen we dat de kinderen het gevoel krijgen dat ze óók belangrijk zijn- en dat ze welkom zijn. Maar ook voor begeleiders voor wie het soms lastig is om het ijs te breken, is de tas een fijne manier om makkelijker contact te maken met de kinderen.

6.000 tassen uitgedeeld
Eind 2021 hebben we maar liefst 6.000 tassen kunnen verspreiden onder elf opvanginstellingen in Nederland. Dit jaar willen we alle kinderen die in de opvang terecht komen voorzien van een tas. De Warm Welkom Tassen plus inhoud zijn mede mogelijk gemaakt door de Hema. Die biedt een mooie korting, maar er is en blijft geld nodig om jaarlijks alle kinderen een koffertje of tas te kunnen geven. Help mee!