Een warm welkom voor ieder kind in de opvang

Een schooltas gevuld met fijne spulletjes voor kinderen in de daklozen- en de vrouwenopvang

Ieder jaar komen ruim 8.500 kinderen met hun moeder of vader in een daklozen of vrouwenopvangcentrum terecht. Ze zijn dan al slachtoffer van bijvoorbeeld een huisuitzetting of huiselijk geweld en komen vaak halsoverkop met weinig spullen aan in de opvang. De kinderen zijn uit hun vertrouwde omgeving gehaald. Weg van hun school, vriendjes, huisdier en eigen spulletjes. Met het geven van de Warm Welkom Tas willen we dat deze kinderen het gevoel krijgen dat ze óók belangrijk zijn, dat ze wél welkom zijn.

Stichting Kinderpostzegels schenkt opvangcentra daarom 'Warm Welkom’-tassen. Een coole rugzak gevuld met fijne en nuttige spulletjes waaronder een knuffel, een zacht dekentje en een kaart van Freek Vonk, Anouk of Dirk Scheele en een brief geschreven door lotgenootjes, helpt hen zich iets beter thuis te voelen. Ook voor begeleiders voor wie het soms lastig is om het ijs te breken is de Warm Welkom een fijne manier om makkelijker contact te maken met de kinderen.

Met financiële steun van Kinderpostzegels zijn in 2019 725 tassen ingepakt en verspreid onder elf opvanginstellingen in Nederland. In december 2019 zijn er 2.800 tassen ingepakt en verdeeld. De Warm Welkom Tassen plus inhoud worden bijna allemaal geleverd door de Hema. Die biedt een mooie korting, maar er is en blijft geld nodig om jaarlijks alle kinderen een koffertje of tas te kunnen geven.

Een citaat uit de brief van kinderen die in de opvang verbleven aan lotgenootjes:

Het is niet de leukste plek om te zijn of te wonen, maar aan alles komt een eind. Het is tijdelijk, onthoud dat. Er komt een betere tijd. Een tijd voor geluk.


Dirk Scheele helpt bij inpakken van Warm Welkom tassen december 2019