Een warm welkom voor ieder kind in de opvang

Een schooltas gevuld met fijne spulletjes voor kinderen in de daklozen- en de vrouwenopvang

Ieder jaar komen ruim 8.500 kinderen met hun moeder of vader in een daklozen of vrouwenopvangcentrum terecht. Ze zijn dan al slachtoffer van bijvoorbeeld een huisuitzetting of huiselijk geweld en komen vaak halsoverkop met weinig spullen aan in de opvang. De kinderen zijn uit hun vertrouwde omgeving gehaald. Weg van hun school, vriendjes, huisdier en eigen spulletjes. Met het geven van de Warm Welkom Tas willen we dat deze kinderen het gevoel krijgen dat ze óók belangrijk zijn, dat ze wél welkom zijn.
Steun dit initiatief

Stichting Kinderpostzegels schenkt opvangcentra daarom 'Warm Welkom’-tassen. Een coole rugzak gevuld met fijne en nuttige spulletjes waaronder een knuffel, een zacht dekentje en een kaart van Freek Vonk, Anouk of Dirk Scheele en een brief geschreven door lotgenootjes, helpt hen zich iets beter thuis te voelen. Ook voor begeleiders voor wie het soms lastig is om het ijs te breken is de Warm Welkom een fijne manier om makkelijker contact te maken met de kinderen.

Met financiële steun van Kinderpostzegels en haar donateurs zijn in 2020 maar liefst 5.000 tassen ingepakt en verspreid onder elf opvanginstellingen in Nederland. Dit jaar willen we 8.500 tassen uitdelen, voor ieder kind één. De Warm Welkom Tassen plus inhoud worden bijna allemaal geleverd door de Hema. Die biedt een mooie korting, maar er is en blijft geld nodig om jaarlijks alle kinderen een koffertje of tas te kunnen geven.

Hoe voelt het om iedere dag in onzekerheid en in angst te leven?


5.000 Warm Welkom Tassen inpakken voor kinderen in de daklozen- en vrouwenopvang