Wereld vol Woorden

Het Nederlandse onderwijs heeft te maken met zo’n 22.000 nieuwkomers die niet toe zijn aan instroom in een reguliere klas. Voor hen is er nu mondeling Nederlands taalonderwijs: Wereld vol Woorden.

 

Wereld vol Woorden is een lespakket, speciaal ontwikkeld voor nieuwkomers op de basisschool. Het lespakket biedt de eerste basis van de Nederlandse taal. Scholen zijn sinds het schooljaar 2019-2020 gestart met dit nieuwe materiaal.  

Kinderen die nieuw in Nederland zijn hebben vaak veel meegemaakt. Als zij snel en goed de Nederlandse taal kunnen leren helpt hen dat om zich thuis te kunnen voelen in hun nieuwe land. 

Wereld vol Woorden is ontwikkeld door de CED-Groep en Rezulto, in opdracht van Stichting Kinderpostzegels en LOWAN. Het is gemaakt en geschreven door zeer ervaren auteurs en leerkrachten voor nieuwkomers.

Twee verschillende aanpakken

Wereld vol Woorden biedt twee verschillende manieren van lesgeven: methodisch of thematisch. De methodische aanpak is aangepast op de behoeften van de leerlingen en scholen van nu en richt zich op mondeling Nederlands. De thematische aanpak biedt activiteiten in 9 thema's die gebonden zijn aan de aangeboden woorden. Scholen kunnen zelf kiezen welke aanpak hun voorkeur heeft. 

Lees meer over de twee verschillende manieren van lesgeven op de website van LOWAN. Op hun website komen ook drie makers van dit lespakket aan het woord. 

We ambiëren dat de komende jaren zo veel mogelijk docenten en nieuwkomerskinderen met onze nieuwe taalmethode Nederlands kunnen doceren en leren. Wereld vol woorden wordt tot nu toe mede mogelijk gemaakt door Ars Donandi, Porticus, Fundatie van den Santheuvel/Sobbe, Stichting Talud, Van Dusseldorp, VSBfonds en Stichting Weeshuis der Doopsgezinden. 

Bestel direct het thematisch of cursorisch onderwijs op de webshop van respectievelijk Rezulto en CED-Groep en start met Wereld vol Woorden op jouw school. 

Bestellen
Bestel de thematische aanpak
Bestel de cursorische aanpak 

Bekijk hier hoe leerkrachten de lesmethode ervaren.