Wereld vol Woorden

Wereld vol Woorden is een lespakket, speciaal ontwikkeld voor nieuwkomers op de basisschool. Het lespakket biedt de eerste basis van de Nederlandse taal. Scholen kunnen in het schooljaar 2019-2020 aan de slag met dit nieuwe materiaal.

 Wereld vol Woorden is ontwikkeld door de CED-Groep en Rezulto, in opdracht van Stichting Kinderpostzegels en LOWAN. Het is gemaakt en geschreven door zeer ervaren auteurs en leerkrachten voor nieuwkomers.

Wereld vol Woorden gratis bij deelname Kinderpostzegelactie 2019!

Scholen die meedoen met de Kinderpostzegelactie kunnen kiezen voor Lokaal Besteden. Daarbij kiest de school ervoor om een deel van het opgehaalde geld te besteden aan een lokaal initiatief, of iets voor de eigen school. En dat kan dus ook Wereld vol Woorden zijn! Als de school hiervoor kiest wordt het hele aankoopbedrag van één pakket geheel vergoed door Kinderpostzegels.

Oefenen en interactie
De opdrachten in dit lesmateriaal worden in drie verschillende taalniveaus uitgewerkt. Voor kinderen die geen Nederlands spreken naar een beetje spreken tot kinderen die het behoorlijk onder de knie hebben. Leerlingen leren de frequente basiswoorden (BAK) en oefenen hiermee in mondelinge activiteiten en opdrachten. Hierbij is veel aandacht voor interactie tussen leerling en leerkracht en tussen de leerlingen onderling. In Wereld vol Woorden wordt ook nadrukkelijk ruimte gegeven aan de eigen taal en achtergrond van de leerlingen.

Twee verschillende aanpakken
Wereld vol Woorden biedt twee verschillende manieren van lesgeven: methodisch of thematisch. De methodische aanpak is aangepast op de behoeften van de leerlingen en scholen van nu en richt zich op mondeling Nederlands. De thematische aanpak biedt activiteiten in 9 thema's die gebonden zijn aan de aangeboden woorden. Scholen kunnen zelf kiezen welke aanpak hun voorkeur heeft. Lees meer over de twee verschillende manieren van lesgeven op de website van LOWAN. Op hun website komen ook drie makers van dit lespakket aan het woord. 

Bestel direct het thematisch of cursorisch onderwijs op de webshop van respectievelijk Rezulto en CED-Groep en start aankomend schooljaar al met Wereld vol Woorden. Als jullie als school kiezen voor Wereld vol Woorden, wordt het hele aankoopbedrag van één aanpak door Kinderpostzegels betaald.

Bekijk hier hoe leerkrachten de lesmethode ervaren.