Wereld vol Woorden

Wereld vol Woorden is een lespakket, speciaal ontwikkeld voor nieuwkomers op de basisschool. Het lespakket biedt de eerste basis van de Nederlandse taal. Scholen kunnen in het schooljaar 2019-2020 aan de slag met dit nieuwe materiaal. 

Wereld vol Woorden is ontwikkeld door de CED-Groep en Rezulto, in opdracht van Stichting Kinderpostzegels en LOWAN.

Oefenen en interactie
Leerlingen leren de frequente basiswoorden (BAK) en oefenen hiermee in mondelinge activiteiten en opdrachten. Hierbij is veel aandacht voor interactie tussen leerling en leerkracht en tussen de leerlingen onderling. In Wereld vol Woorden wordt ook nadrukkelijk ruimte gegeven aan de eigen taal van de leerlingen. Het materiaal is geschreven door en samen met leerkrachten uit de praktijk.

Twee verschillende aanpakken
Wereld vol Woorden biedt twee verschillende manieren van aanpakken: methodisch of thematisch. De methodische aanpak is aangepast op de behoeften van de leerlingen en scholen van nu en richt zich op mondeling Nederlands. De thematische aanpak biedt activiteiten in 9 thema's die gebonden zijn aan de aangeboden woorden. Scholen kunnen zelf kiezen welke aanpak hun voorkeur heeft. Lees meer over de twee verschillende aanpakken op de website van LOWAN. 

Steun voor kinderen in Nederland
Kinderpostzegels steunt projecten in Nederland die kinderen helpen in het onderwijs, zoals kinderen die gepest worden of niet goed mee kunnen komen op school. Daarnaast helpen we kinderen met het verwerken van trauma's, door ze verschillende therapieĆ«n aan te bieden. Tenslotte helpen wij kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Bekijk alle projecten in Nederland die wij steunen.